Κοέλιο: Καλά εξοπλισμένη η Πορτογαλία σε ενδεχόμενη αστάθεια από την ελληνική κρίση - iefimerida.gr

Κοέλιο: Καλά εξοπλισμένη η Πορτογαλία σε ενδεχόμενη αστάθεια από την ελληνική κρίση

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI /ICONPRESS/ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Πορτογαλία, η οποία βγήκε πριν από έναν χρόνο από το διεθνές πρόγραμμα βοήθειας, είναι «καλά εξοπλισμένη» για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη αναταραχή στις χρηματαγορές λόγω της ελληνικής κρίσης, διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός της Πέδρο Πάσος Κοέλιο.

«Δεν βρισκόμαστε πια στην ίδια κατάσταση με αυτή στην οποία βρισκόμασταν το 2009, το 2010 ή το 2011, όταν η εξωτερική αναταραχή θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα ένα αίτημα για διεθνή βοήθεια», δήλωσε ο Κοέλιο κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην Μαδέρα, σε ομιλία του η οποία αναμεταδόθηκε σήμερα από την τηλεόραση.

Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται ανάμεσα στην Ελλάδα και στους πιστωτές της, ο Πορτογάλος πρωθυπουργός σημείωσε ότι δεν είναι σε θέση να προβλέψει την έκβασή τους, αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι θα «στεφθούν με επιτυχία».

«Ανεξαρτήτως με ό,τι μπορεί να συμβεί βραχυπρόθεσμα ή μεσοπρόθεσμα, η Πορτογαλία είναι καλά εξοπλισμένη για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη αστάθεια εξαιτίας μιας λιγότερο θετικής εξέλιξης των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα», σημείωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πέδρο Πάσος Κοέλιο πορτογαλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ