Αλμπουκέρκ (ΥΠΟΙΚ Πορτογαλίας): Σήμερα ή αύριο θα έχουμε συμφωνία - iefimerida.gr

Αλμπουκέρκ (ΥΠΟΙΚ Πορτογαλίας): Σήμερα ή αύριο θα έχουμε συμφωνία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη στιγμή που ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς Ντε Γκίντος έλεγε με πλήρη βεβαιότητα ότι η συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της είναι κοντά, η ομόλογός του, Μαρία Λουίς Αλμπουκέρκ έθετε και χρονικό όριο.

Μιλώντας στο Παρίσι, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο ΟΟΣΑ, η υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας φάνηκε κάτι περισσότερο από αισιόδοξη, καθώς έθεσε και το χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα επιτευχθεί η συμφωνία. Είπε χαρακτηριστικά: «Σήμερα, αύριο ή πάρα πολύ σύντομα θα έχουμε συμφωνία με την Ελλάδα». Πάντως, έσπευσε να σημειώσει: «Δεν θέλω να κάνω εικασίες σχετικά με τις ελληνικές διαπραγματεύσεις», ενώ υπογράμμισε πως η Ευρωζώνη πρέπει να αποφύγει να εφαρμόζει την ίδια πολιτική σε ολες τις περιπτώσεις, καθώς δεν θα είναι αποτελεσματική.

Νωρίτερα, ο Τζέισον Φόρμαν, επικεφαλής των οικονομικών συμβούλων του Λευκού Οίκου, έστειλε το δικό του μήνυμα: «Θα είναι λάθος αν σκεφτούμε ότι δεν θα υπάρξει μετάδοση της κρίσης», υποσημειώνοντας ότι τα τελευταία χρόνοι οι φορείς χάραξης πολιτικής στην Ευρωζώνη έχουν κάνει λάθος στις εκτιμήσεις τους.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ