Φωτογράφιση- σκάνδαλο στην Απαγορευμένη Πόλη: Γυμνό μοντέλο ξεσήκωσε τους Κινέζους [εικόνες] - iefimerida.gr

Φωτογράφιση- σκάνδαλο στην Απαγορευμένη Πόλη: Γυμνό μοντέλο ξεσήκωσε τους Κινέζους [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα γυμνό μοντέλο, μέσα στην Απαγορευμένη Πόλη; Τεράστιο σκάνδαλο. Κάπως έτσι αντέδρασαν οι Κινέζοι, στη θέα μίας προκλητικής φωτογράφισης στο μνημείο.

Αμέσως δημιουργήθηκε σάλος στα social media, με τους χρήστες να κατηγορούν για ασέβεια εκείνους που προχώρησαν σε αυτή την κίνηση.

Οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν στο Weibo, την κινέζικη έκδοση του Twitter, τον προηγούμενο μήνα από τον ίδιο το φωτογράφο και ξεκίνησαν οι αντιδράσεις, με τον κόσμο να τονίζει με κάθε τρόπο ότι δεν είναι σωστό να κάνει κάποιος γυμνή φωτογράφιση σε ένα αρχαίο μνημείο.

Φωτογράφιση- σκάνδαλο στην Απαγορευμένη Πόλη: Γυμνό μοντέλο ξεσήκωσε τους Κινέζους [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Φωτογράφιση- σκάνδαλο στην Απαγορευμένη Πόλη: Γυμνό μοντέλο ξεσήκωσε τους Κινέζους [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ανάμεσα στις φωτογραφίες, μία στην οποία το μοντέλο είναι ολόγυμνο, καβάλα στο μαρμάρινο κεφάλι δράκου, στον πρώην αυτοκρατορικό παλάτι στο Πεκίνο. Σε άλλη, φορά κόκκινα ψηλοτάκουνα παπούτσια και ζαρτιέρες, επιδεικνύοντας τα γυμνά οπίσθιά της.



Οι άνθρωποι του μουσείου του παλατιού σε δήλωση που εξέδωσαν την Τρίτη, τονίζουν ότι οι φωτογραφίες δείχνουν έλλειψη σεβασμού σε πολιτιστικά κειμήλια και πρέπει να καταδικαστούν, σύμφωνα με το People's Daily Online.

Οι κάμερες της Απαγορευμένης Πόλης, που δέχεται 80.000 επισκέπτες την ημέρα, έχουν καταγράψει τέσσερις ανθρώπους- ανάμεσά τους το φωτογράφο και το μοντέλο- να μπαίνουν στο χώρο νωρίς το πρωί της 12ης Μαΐου.

Οπως τόνισαν οι εκπρόσωποι του μουσείου, ο φωτογράφος δεν είχε πάρει άδεια και το προσωπικό προσπάθησε να σταματήσει εκείνον και το μοντέλο. Σύμφωνα με τον κινέζικο νόμο, όποιος επιδεικνύει το γυμνό του σώμα ή φέρεται άσεμνα πρέπει να κρατηθεί 5-10 ημέρες.

Φωτογράφιση- σκάνδαλο στην Απαγορευμένη Πόλη: Γυμνό μοντέλο ξεσήκωσε τους Κινέζους [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Φωτογράφιση- σκάνδαλο στην Απαγορευμένη Πόλη: Γυμνό μοντέλο ξεσήκωσε τους Κινέζους [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Οσο για τον ίδιο το φωτογράφο, απάντησε στα social media ότι η δουλειά του παρεξηγήθηκε.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ