Η Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει πίσω τις δηλώσεις της για capital control [βίντεο] - iefimerida.gr

Η Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει πίσω τις δηλώσεις της για capital control [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη την περασμένη εβδομάδα, η οποία προέβλεψε ότι θα επιβληθεί έλεγχος κεφαλαίων στις τράπεζες το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.


Τις δηλώσεις της επέκριναν στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο Χρύσανθος Λαζαρίδης δεν δίστασε να αποκαλέσει «άστοχη» την παρέμβασή της για capital control.


Ποιά ήταν ακριβώς η δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη:
«Εάν δεν έχουμε συμφωνία μέχρι την Παρασκευή, φοβάμαι ότι το Σαββατοκύριακο, που είναι και τριήμερο, θα υπάρξει έλεγχος κεφαλαίων στις τράπεζες, το λεγόμενο capital control, όπως συνέβη και στην Κύπρο» δήλωσε στον Σκάι η κ. Μπακογιάννη.
«Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει τι ακολουθεί αν δεν υπάρξει συμφωνία έως την Παρασκευή» συνέχισε η κ. Μπακογιάννη αν και εξέφρασε την ελπίδα ότι η κυβέρνηση θα καταλήξει σε συμφωνία πριν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.


«Δεν είπα αυτό»
Σε νέες της δηλώσεις στον Σκάι η βουλευτής της ΝΔ είπε «Δεν είπα αυτό, εγώ δεν κινδυνολογώ, αλλά τώρα φτάσαμε στο αμήν». Διαβεβαίωσε ότι δεν εννοούσε αυτό που είπε «έδωσα μία απάντηση στους υπουργούς που περίτρανα έλεγαν ότι δεν θα πληρώσουμε… απάντησα ότι αν δεν το κάνετε, θα υπάρξει εκείνο» είπε χαρακτηριστικά.
«Αν χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ την δεδηλωμένη, προφανώς πάει σε εκλογές. Αίσθησή μου είναι ότι η πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν τη συμφωνία, με εξαίρεση 4-5. Δεν τους βλέπω έτοιμους να ρίξουν την κυβέρνηση», πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη.
Πρόσθεσε ότι «εάν συμφωνία όχι, τότε τι, βράχια, χρεοκοπία; Θα ταυτιστεί η ΝΔ με τους ακραίους του ΣΥΡΙΖΑ;» και παρόλο που διαμήνυσε ότι θα είναι «πολύ κακή η συμφωνία» που έρχεται τόνισε ότι στηρίζει «με νύχια και με δόντια την διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης».
Χαρακτηριστική ήταν η απάντησή της στον σύμβουλο του Αντώνη Σαμαρά:
«Βρήκε ο κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης να κατηγορήσει εμένα για κινδυνολογία; Όποιος το πιστέψει, πίστεψε…Εγώ δεν κινδυνολογώ»,

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ