Guardian: Αγωνία για το ελληνικό ζήτημα -Εκτός ελέγχου οι δύο πλευρές, φόβοι ότι θα καταλήξει άσχημα - iefimerida.gr

Guardian: Αγωνία για το ελληνικό ζήτημα -Εκτός ελέγχου οι δύο πλευρές, φόβοι ότι θα καταλήξει άσχημα

(EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντονη αγωνία προκαλούν στις Βρυξέλλες και τις πρωτεύουσες της ευρωζώνης οι τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα, σύμφωνα με τον Guardian.

Στους «διαδρόμους» της εξουσίας στην ευρωζώνη υπάρχει αυξανόμενη αγωνία για το επικείμενο τελεσίγραφο προς την Ελλάδα, γράφει ο Ιαν Τρέινορ στη βρετανική εφημερίδα.

Οι επείγουσες συζητήσεις που έγιναν το βράδυ της Δευτέρας στο Βερολίνο έδειξαν ότι θα χρειαστεί μία πολιτική συμφωνία, αλλά η αποτυχία των δανειστών να καταλήξουν σε κοινή θέση προκαλεί συναγερμό.

Στις Βρυξέλλες και τις πρωτεύουσες της ευρωζώνης, υπάρχει ένα έντονο προαίσθημα ότι η ακραία παρακινδυνευμένη διπλωματία και των δύο πλευρών είναι εκτός ελέγχου και θα καταλήξει άσχημα, σημειώνει ο Guardian.

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ «υποτιμούν την ενότητα της υπόλοιπης ΕΕ», ανέφερε στην εφημερίδα ανώτατος αξιωματούχος της ΕΕ, με συμμετοχή στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια. «Αυτό πιθανότατα θα προκαλέσει χρεοκοπία ή κατάρρευση. Κανείς δεν προσπαθεί να το εμποδίσει πλέον».

Αρκετές χώρες της ευρωζώνης είναι ιδιαίτερα απρόθυμες να υιοθετήσουν μία πιο ήπια γραμμή με την Ελλάδα. «Η άποψη των Βέλγων, των Φιλανδών και των Ολλανδών γίνεται πιο σκληρή. Στην πραγματικότητα, οι Γερμανοί είναι οι πιο ''μετριοπαθείς'' σε σχέση με τους Σλοβάκους και τους Εσθονούς», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τελεσίγραφο Βρυξέλλες Ευρωζώνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ