H νέα (σχεδόν) δήλωση του Τζορτζ Κλούνεϊ για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα - iefimerida.gr

H νέα (σχεδόν) δήλωση του Τζορτζ Κλούνεϊ για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με το που είδε την Ελληνίδα δημοσιογράφο ο Τζορτζ Κλούνεϊ, πριν καν δεχθεί το ερώτημά της, έβαλε στοίχημα πως θα τον ρωτούσε για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Ηταν στο περιθώριο των συνεντεύξεων που έδωσε για την προώθηση της νέας ταινίας του «Χώρα του Αύριο», όταν ενώ η δημοσιογράφος Δέσποινα Λάδη του BΗΜagazino συστήθηκε, μόλις άνοιξε το στόμα της και είπε στον σταρ «Θέλω να ...» αυτός έσπευσε να πει: «Το ξέρω τι έρχεται, ξέρω τι θες να με ρωτήσεις, βάζω στοίχημα!».

Αναφερόταν στο περίφημο θέμα του επαναπατρισμού και επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα, στο οποίο είχε αναφερθεί δυο χρόνια πριν στο Φεστιβάλ του Βερολίνου και το οποίο αποτελεί βέβαια ένα από τα θέματα στο χαρτοφυλάκιο της συζύγου του Αμάλ.

Η δημοσιογράφος του είπε «αυτό που εννοείτε μπορεί να αποτελέσει μέρος της απάντησής σας» για να της απαντήσει «εντάξει». Ακολουθεί κατά γράμμα η σκηνή και η απάντηση που ακολούθησε, στο κείμενο της Δέσποινας Λάδη:

«Πώς είναι η δική σας Χώρα του Αύριο;» τον ρωτάω, με αφορμή τον τίτλο της νέας του ταινίας. «Πώς είναι μια ιδανική εκδοχή του μέλλοντος για εσάς; Είναι ένα μεγάλο θέμα, αλλά μπορείτε να αναφέρετε κάποια πράγματα που σήμερα φαντάζουν τρελά ή αδύνατα, αλλά που στο μέλλον θα θέλατε να είναι πιθανά; Ενα από αυτά μπορεί να είναι και αυτό που νομίζατε ότι θα σας ρωτήσω;». Σε μια ιδανική Χώρα του Αύριο, η Μεγάλη Βρετανία θα μπορούσε να επιστρέψει τα Γλυπτά. Ομως ο Κλούνεϊ θα διαλέξει να αναφερθεί τελικά σε αυτό;

«Νόμιζα ότι ήθελες να με ρωτήσεις για τα Γλυπτά κάνοντάς με να μπλέξω για δεύτερη φορά, μιας και βρισκόμαστε στην Αγγλία. Ο δήμαρχος του Λονδίνου θα με παρομοιάσει πάλι με Ναζί» μου λέει και όλοι γελούν (σ.σ.: το 2014, όταν ο Κλούνεϊ είχε δηλώσει πως οι Βρετανοί μάλλον είναι σωστό να επιστρέψουν τα Γλυπτά, ο Μπόρις Τζόνσον τον είχε συγκρίνει με τον Χίτλερ)».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ