Σάιτ γνωριμιών: Ψάχνουν σχέσεις χωρίς αύριο [έρευνα] - iefimerida.gr

Σάιτ γνωριμιών: Ψάχνουν σχέσεις χωρίς αύριο [έρευνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάζει η εφημερίδα Liberation, ο αριθμός των χρηστών που παραδέχονται ότι ψάχνουν απλά για «σχέση μιας βραδιάς», στα σάιτ γνωριμιών, έχει διπλασιαστεί σε σχέση με το 2012.

Οσοι κυνηγούν τον χαριτωμένο πρίγκιπα, αναζητούν το όνειρο ή τον αιώνιο έρωτα, δεν έχουν τύχη: τα σάιτ γνωριμιών δεν ενδείκνυνται για τέτοια πράγματα.

Αυτό αποδεικνύει έγκυρη έρευνα του Ινστιτούτου Ifop, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη 2 Ιουνίου. Μόνο το 17% των ερωτηθέντων κατέληξαν σε συμβίωση ή σχέση ή γάμο, σημειώνει η έρευνα.

Η εφήμερη σχέση και το απλό σεξ κερδίζουν συνεχώς έδαφος, το 2015:

  • 38% των χρηστών των σάιτ γνωριμιών ομολογούν ότι αναζητούν μόνο το σεξ και σχέση χωρίς αύριο. Πριν από τρία χρόνο αυτό το ποσοστό ήταν στο 22%
  • 66% των χρηστών δηλώνουν ότι και όσοι συνάντησαν μέσω των σάιτ έψαχναν την ίδια, εφήμερη σχέση
  • 52% των χρηστών αναφέρουν ότι μετά τη γνωριμία δίνουν αμέσως ραντεβού σε σπίτι
  • 55% των ερωτηθέντων ομολογεί ότι έκανε σεξ από το πρώτο ραντεβού

«Τα σάιτ γνωριμιών συμμετέχουν -περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο τρόπο συναντήσεων- στην άνοδο μιας κουλτούρας "hookup culture" (πορνοειδούς, σε ελεύθερη μετάφραση), στην οποία η σεξουαλικότητα είναι απολύτως αποσυνδεδεμένη με τη συντροφικότητα» δηλώνει ο François Kraus, διευθυντής ερευνών της Ifop.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σάιτ γνωριμιών σχέσεις σεξ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ