Goldman Sachs: Τώρα όλα είναι πιθανά -Χρεοκοπία, έλεγχος κεφαλαίων, εκλογές και δημοψήφισμα - iefimerida.gr

Goldman Sachs: Τώρα όλα είναι πιθανά -Χρεοκοπία, έλεγχος κεφαλαίων, εκλογές και δημοψήφισμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της είναι δύσκολες και φαίνεται να έχουν φτάσει σε αδιέξοδο», αναφέρει η τελευταία ανάλυση της Goldman Sachs για την Ελλάδα.

Με δραματικούς τόνους, η επενδυτική αναφέρει πως οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, λόγω του σοβαρού προβλήματος ρευστότητας που αντιμετωπίζει η χώρα, ενδέχεται να χάσουν το βασικό τους αίτημα προς την κεντρική διοίκηση – άρα να μη λάβουν τα χρήματά τους.

Αν συμβεί αυτό, αναφέρει η ανάλυση, τότε θα αλλάξει και η δυναμική των διαπραγματεύσεων. Κυρίως, θα αλλάξει την πλατφόρμα στην οποία στηρίχθηκε η παρούσα κυβέρνηση, καθώς θα διαφανεί πως δεν είναι πραγματοποιήσιμη η υπόσχεσή της να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ και ταυτόχρονα δίχως προσαρμογή στις επιταγές του εξωτερικού. «Αντιμετωπίζοντας την πραγματικότητα, μια νέα πολιτική εντολή -άρα και μια νέα κυβέρνηση- ένα δημοψήφισμα, ή πρόωρες εκλογές, μπορεί να χρειαστούν στην Ελλάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επιπλέον κάνει λόγο για πιθανότητα να συμβεί τεχνητή χρεοκοπία, έλεγχος κεφαλαίων (το ένα ή το άλλο ή και τα δύο ταυτοχρόνως), έτσι ώστε να ξεπεραστεί το υπάρχον αδιέξοδο.

Goldman Sachs: Τώρα όλα είναι πιθανά -Χρεοκοπία, έλεγχος κεφαλαίων, εκλογές και δημοψήφισμα | iefimerida.gr 0


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Goldman Sachs Χρεοκοπία έλεγχος κεφαλαίων
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ