«Πυρετός» στην κυβέρνηση για το προσχέδιο της συμφωνίας - iefimerida.gr

«Πυρετός» στην κυβέρνηση για το προσχέδιο της συμφωνίας

(EUROKINISSI/ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες στο κυβερνητικό «στρατόπεδο» για το προσχέδιο συμφωνίας, καθώς τα επόμενα δύο 24ωρα θεωρούνται καθοριστικά για το κλείσιμο των διαπραγματεύσεων.

Η ελληνική πλευρά από τις Βρυξέλλες αναφέρει ότι είναι κοντά στην επίτευξη συμφωνίας σε βασικά ζητήματα που αποτελούσαν «αγκάθια», όπως ο ΦΠΑ, ο περιορισμός των πρόωρων συντάξεων και η σταδιακή ενοποίηση των ασφαλιστικών Ταμείων.

Το Σάββατο, στη μαραθώνια συνεδρίαση της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης υπό τον πρωθυπουργό, η οποία κράτησε περισσότερες από οχτώ ώρες και μετά την ολοκλήρωσή της δεν έγιναν δηλώσεις, συντάχθηκε προσχέδιο συμφωνίας κατά πληροφορίες.

Αυτό αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση στη νέα τηλεδιάσκεψη που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας με την Ανγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, σήμερα το απόγευμα, ώστε να αρθούν τα αδιέξοδα στα ζητήματα που παραμένουν και να δοθεί πολιτική λύση στο θέμα.

Πέρα από τη νέα τηλεδιάσκεψη, είναι πολύ πιθανό ο πρωθυπουργός να έχει και κατ' ιδίαν συνάντηση με την Καγκελάριο και τον Γάλλο πρόεδρο, καθώς έχει συμφωνηθεί κάτι τέτοιο να γίνει στην περίπτωση που ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις των τεχνοκρατών.

Με τη διαπραγμάτευση να βρίσκεται πλέον σε τελικό στάδιο, σε εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται και την Κυριακή οι διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες σε τεχνικό επίπεδο, ανάμεσα στην Αθήνα και τους Θεσμούς.

Στα άλλα ζητήματα, βέβαιη θεωρείται η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ για έναν ακόμη χρόνο, με μόνη διόρθωση αυτή που μπορεί να προέλθει από την αναπροσαρμογή των Τιμών Ζώνης, ενώ στο Εργασιακό, η Αθήνα προτείνει νέου τύπου συλλογικές συμβάσεις και ενώ σε 2η φάση θα ξεκινήσει η σταδιακή επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ