Διαδικτυακή επίθεση στην Bundestag -Χάκερ έκλεψαν δεδομένα από τη γερμανική βουλή - iefimerida.gr

Διαδικτυακή επίθεση στην Bundestag -Χάκερ έκλεψαν δεδομένα από τη γερμανική βουλή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεδομένα από τη γερμανική βουλή κατάφεραν να κλέψουν οι χάκερ που επιτέθηκαν στην Bundestag πριν από δύο εβδομάδες.

Το γεγονός επιβεβαίωσε και η εκπρόσωπος της γερμανικής βουλής, αναφέροντας ότι έχουν εντοπιστεί διάφορες διαρροές δεδομένων. Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρες οι λεπτομέρειες για το ποια συγκεκριμένα γραφεία ήταν ο στόχος τους ή οι πληροφορίες που απέσπασαν από αυτά οι χάκερ. «Εχουν ενημερωθεί οι ενδιαφερόμενοι και θα ληφθούν μέτρα», πρόσθεσε η εκπρόσωπος, όπως αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων και το Reuters.

Πριν από δύο εβδομάδες, χάκερ κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στον εσωτερικό server της Bundestag, κάνοντας επίθεση μέσω ιών. Πριν από μερικές ημέρες το Spiegel είχε αναφέρει ότι ειδικοί της πληροφορικής της κυβέρνησης είχαν παρατηρήσει προηγούμενες απόπειρες επίθεσης στους server. Μάλιστα το περιοδικό έκανε λόγο για αποδείξεις που υποδεικνύουν εμπλοκή ξένης μυστικής υπηρεσίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γερμανική βουλή χάκερ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ