Λευκός Οίκος: Η συμφωνία θα είναι προς το συμφέρον όλων - iefimerida.gr

Λευκός Οίκος: Η συμφωνία θα είναι προς το συμφέρον όλων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ευελιξία από όλες τις πλευρές, που εμπλέκονται στη συμφωνία, η οποία θα είναι προς το συμφέρον όλων, ζήτησαν και πάλι οι ΗΠΑ, αυτή τη φορά δια στόματος του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, Τζος Ερνεστ.

Ερωτηθείς για το τι ακριβώς εννοούσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, μιλώντας από τη Δρέσδη για μεγαλύτερη ευελιξία, ο Τζος Ερνεστ, σύμφωνα με την «Καθημερινή, τόνισε πως «αυτό που εννοούσε είναι ότι είναι ξεκάθαρα προς το συμφέρον όλων των μερών να λύσουν τις διαφορές τους και να φτάσουν σε μία συμφωνία που να μην προκαλεί αχρείαστη αναστάτωση στις αγορές, αυτό δεν είναι προς το συμφέρον κανενός», προσθέτοντας πως «ελπίζει ότι όλες οι πλευρές θα μπορέσουν να καθίσουν κάτω με καλή πίστη και να φτάσουν σε μία συμφωνία που να καλύπτει τις ανησυχίες τους ώστε να αποτραπούν αχρείαστες αναταράξεις στις χρηματιστηριακές αγορές».

Μιλώντας συγκεκριμένα για το ΔΝΤ, σχετικά για το εάν η συμφωνία θα περιλαμβάνει χαλάρωση πληρωμών ή επαναδιαπραγμάτευση τους υποστήριξε ότι «είναι ξεκάθαρο ότι το Ταμείο είναι μέρος των διαπραγματεύσεων, ότι διεθνείς οργανισμοί όπως το ΔΝΤ έχουν να διαδραματίσουν ένα ρόλο. Το ΔΝΤ έχει προσφέρει σημαντική βοήθεια στην Ελλάδα. Αυτό που προτρέπει ο κ. Λου είναι όλες οι πλευρές να φτάσουν μαζί σε μία συμφωνία που θα αποφεύγει αχρείαστη αστάθεια στις αγορές».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ