Πιτέλα: Παίζει με τη «φωτιά» το ΔΝΤ με το Grexit - iefimerida.gr

Πιτέλα: Παίζει με τη «φωτιά» το ΔΝΤ με το Grexit

Theodore Manolopoulos / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Πυρά» προς το ΔΝΤ και σε όλους όσοι μιλούν για Grexit εξαπέλυσε ο πρόεδρος Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Τζάνι Πιτέλα.

Ο κ. Πιτέλα κάλεσε το Ταμείο να σταματήσει να «παίζει» με τη φωτιά, μετά τις δηλώσεις τις Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία άφησε ενδεχόμενο για έξοδο τςη Ελλάδας από το ευρώ.

«Η δήλωση από το ΔΝΤ για πιθανό Grexit, μας προκαλεί βαθύτατη ανησυχία. Τέτοια στάση στις διαπραγματεύσεις, θα πρέπει να εκτιμηθεί ως εντελώς αδόκιμη, ειδικά σε αυτές τις καθοριστικές για τη διαπραγμάτευση ώρες. Είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι υπάρχουν κάποιοι που αρνούνται να μάθουν από τα λάθη του παρελθόντος, όταν η Τρόικα και το ΔΝΤ κατά κύριο λόγο, επέβαλαν το δηλητήριο της λιτότητας στην Ελλάδα», τόνισε.

Μεταξύ άλλων, κάλεσε τόσο το ΔΝΤ όσο και αξιωματούχους των κρατών-μελών να μην «παίζουν με τη φωτιά» και να κατανοήσουν πως το Grexit θα φέρει καταστροφικές συνέπειες.

«Αυτοί θα είναι υπεύθυνοι όχι μόνο για το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και για τις ενδεχόμενες καταστροφικές συνέπειες σε βάρος του συνόλου της Ευρωζώνης», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ευρωομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών υποστήριξε την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

«Θα πρέπει να παραμείνει στην Νομισματική Ένωση και προσβλέπουμε στην πολιτική υπευθυνότητα όλων των εμπλεκόμενων μερών να επιδείξουν την αναγκαία βούληση και να προσεγγίσουν το θέμα με ανοικτό και εποικοδομητικό πνεύμα», κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ