Εκστρατεία για τις αμβλώσεις σοκάρει – Εγκυες σκηνοθετούν ατυχήματα για να χάσουν τα παιδιά τους [βίντεο] - iefimerida.gr

Εκστρατεία για τις αμβλώσεις σοκάρει – Εγκυες σκηνοθετούν ατυχήματα για να χάσουν τα παιδιά τους [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα τροχαίο, ένα ατύχημα στις σκάλες ή σε πυροσβεστικό κρούνο είναι μερικές από της «λύσεις» που προτείνει μια αμφιλεγόμενη εκστρατεία της ΜΚΟ «Miles» που καταγγείλει την ακαμψία του νόμου περί αμβλώσεων που οδηγεί χιλιάδες γυναίκες κάθε χρόνο σε πράξεις απελπισίας στη Χιλή.

Με αυτά τα σοκαριστικά επιχειρήματα, η ΜΚΟ θέλησε να ευαισθητοποιήσει το κοινό και τους χρήστες του Διαδικτύου για την αυστηρή νομοθεσία που ισχύει στη χώρα σχετικά με το δικαίωμα των γυναικών στη άμβλωση όπου «ο μόνος νόμιμος τρόπος για να τερματιστεί μια εγκυμοσύνη είναι η αποβολή λόγω ατυχήματος».

«Ξέρουμε ότι είναι προκλητικά, αλλά πρόκειται για φαντασιακά σενάρια. Είναι ένα κάλεσμα για προβληματισμό μπροστά στην απελπισία που νιώθουν οι γυναίκες όταν οι γιατροί τους λένε ότι πρέπει απλά να προσευχηθούν ή να ανεβοκατεβαίνουν σκάλες για να προκαλέσουν μια έκτρωση», απαντά η διευθύντρια της οργάνωσης Κλάουντια Ντίσες, θυμίζοντας πως η άμβλωση ήταν ελεύθερη στη χώρα, ποινικοποιήθηκε από τον δικτάτορα Πινοτσέτ και παρέμεινε παράνομη με όλες τις μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις: της Δεξιάς, του Κέντρου, της Κεντροαριστεράς.
Η ΜΚΟ «Miles», που ιδρύθηκε το 2010, έχει δημοσιεύσει τρία βίντεο στο YouTube που έχουν σπάσει ρεκόρ επισκεψιμότητας.

Στα βίντεο πρωταγωνιστούν 3 νεαρές έγκυες γυναίκες όπου η καθεμιά τους εξηγεί στο κοινό τη δική της μέθοδο για να προκαλέσει αυτό το «ατύχημα» που θα δώσει τέλος στην ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη χωρίς να διακινδυνεύσει να βρεθεί πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.
Τον Ιανουάριο του 2015, η Πρόεδρος της Χιλής Μιτσέλ Μπατσελέ, κατέθεσε στο κοινοβούλιο ένα νομοσχέδιο για να νομιμοποιήσει τις αμβλώσεις σε ορισμένες περιπτώσεις. Υπέρ αυτής της νομοθεσίας για την θεραπευτική έκτρωση (όταν η εγκυμοσύνη είναι αποτέλεσμα βιασμού, όταν η ζωή της μητέρας είναι σε κίνδυνο ή το έμβρυο δεν είναι βιώσιμο), η ΜΚΟ Miles καλεί τους χιλιανούς να στηρίξουν δημόσια αυτή τη πρωτοβουλία ώστε να «λήξει αυτή τη συζήτηση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ χιλή έκτρωση εκστρατεία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ