Ποιοι είναι οι ληστές του Διστόμου που συνελήφθησαν στον Βόλο [εικόνες] - iefimerida.gr

Ποιοι είναι οι ληστές του Διστόμου που συνελήφθησαν στον Βόλο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά την επιχείρηση της ΕΛΑΣ που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής, οι δυο από τους ληστές του Δίστομου που «χτύπησαν» το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στις 22 Αυγούστου του 2014 και αφαίρεσαν πάνω από 396.930 ευρώ, βρίσκονται στα χέρια της αστυνομίας ενώ ο ένας δράστης είναι νεκρός.

Το προφίλ των τριών ληστών

Ο 36χρονος Γιώργος Πετρακάκος, που εργαζόταν ως κηπουρός στο Δήμο Αγίας Παρασκευής, είχε συλληφθεί το Νοέμβριο του 2002 ως μέλος πενταμελούς συμμορίας, κατηγορούμενος ότι συμμετείχε σε πέντε ληστείες τραπεζών στην Παλλήνη και στην Αγία Παρασκευή, με συνολική λεία περίπου 100.000 ευρώ. Παράλληλα, ο Γ. Πετρακάκος, μαζί με συγγενή δικαστικού, είχαν κατηγορηθεί για μια ληστεία ταχυφαγείου και ενός περιπτέρου στην Αγία Παρασκευή, με λεία 160 ευρώ.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 36χρονος κακοποιός έχει ταυτοποιηθεί ως ο ένας από τους δράστες ληστειών σε Ακράτα και Μέθανα, ενώ είχε συμμετάσχει σε ορισμένες από τις εννέα ένοπλες ληστείες τραπεζών που έγιναν από τον Μάιο του 2012 έως και αυτή του Διστόμου Βοιωτίας, στις 22 Αυγούστου 2014. Στις περισσότερες από αυτές τις ληστείες είχαν συμμετοχή ο Σπύρος Χριστοδούλου, ο Σπύρος Δραβίλας και ο Νίκος Μαζιώτης - σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία.

Επίσης, ο Πετρακάκος το 2006 είχε κλέψει δύο αυτοκίνητα, από την Ανάληψη Θεσσαλονίκης, ένα εκ των οποίων χρησιμοποιήθηκε στην απαγωγή του βιομήχανου Γιώργου Μυλωνά, την οποία είχε οργανώσει και πραγματοποιήσει ο επικηρυγμένος δραπέτης Βασίλης Παλαιοκώστας.

O 34χρονος Σπύρος Δραβίλας, ο αποκαλούμενος «καρφάκιας», συμμετείχε σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στην πρώτη απόδραση των Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριζάϊ, με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό, τον Ιούνιο του 2006. Ο Δραβίλας ήταν δραπέτης από τον Ιούνιο του 2013, οπότε και παραβίασε την άδεια που του χορηγήθηκε από τις φυλακές Δομοκού, όπου κρατείτο. Τον Φεβρουάριο του 2013, ο Δραβίλας είχε ξεκινήσει απεργία πείνας, επειδή δεν του χορηγούσαν άδεια.

Ο 44χρονος Σπύρος Χριστοδούλου απασχόλησε για πρώτη φορά την Αστυνομία τον Ιούνιο του 1995, όταν είχε κατηγορηθεί για τη συμμετοχή του στη μεγάλη ληστεία του Γενικού Κρατικού της Νίκαιας, όπου η συμμορία είχε δολοφονήσει τον ταμία του νοσοκομείου. Στις 19 Σεπτεμβρίου 2001 είχε πάρει μονοήμερη άδεια από τις φυλακές Kορυδαλλού, όπου εξέτιε ποινή 16 ετών για υποθέσεις ληστειών και εκβιασμών, αλλά δεν επέστρεψε. Τον Οκτώβριο του 2001 συνελήφθη στα διόδια Aφιδνών έπειτα από συμπλοκή με αστυνομικούς, ενώ κατά την κράτησή του στις φυλακές Κορυδαλλού, κατηγορήθηκε ότι δολοφόνησε μαζί με τον Ελληνοαμερικανό κακοποιό Πίτερ Σέντομ, τον Αλβανό κρατούμενο Κονσταντίν Πόπα, τον οποίο θεωρούσαν ότι «ήταν καταδότης της ΕΛ.ΑΣ»

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο Χριστοδούλου, μαζί με τρεις συνεργούς του που κρατούσαν καλάσνικοφ και άλλα όπλα, λήστεψε το 2011 υποκαταστήματα τραπεζών στον Γαλατά, στο Κρανίδι και σε άλλες περιοχές της Αργολίδας, με λεία εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Ο διάλογος με τους πελάτες την ώρα της ληστείας

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ληστές έμειναν τουλάχιστον 25 λεπτά εντός της Τράπεζας καθώς το χρηματοκιβώτιο λειτουργούσε με χρονοκαθυστέρηση. Ο ένας εκ των τριών δραστών που βρίσκονταν εντός του καταστήματος (υπήρχε ένας ακόμη που τους περίμενε στο φουσκωτό) προσπάθησε να καθησυχάσει τους επτά πελάτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην τράπεζα λέγοντάς τους «μην ανησυχείτε, δεν θα σας πειράξει κανείς, θέλουμε μόνο τα λεφτά της τράπεζας, κι εμείς πολίτες είμαστε». Μάλιστα, είπε ότι θα μοιράσουν τα μισά λεφτά στους φτωχούς, ωστόσο όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν δίστασε να τους δείξει το αλεξίσφαιρο γιλέκο δηλώνοντάς τους πώς είναι έτοιμος για όλα.

Είναι επίσης σίγουρο ότι η ληστεία είχε σχεδιαστεί προσεκτικά και με κάθε λεπτομέρεια, αφού μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί η επιλογή του συγκεκριμένου τραπεζικού καταστήματος που δεν φρουρείται και στο οποίο κάθε 20 του μηνός γίνεται μια μεγάλη χρηματαποστολή για τις μισθοδοσίες εργαζομένων επιχείρησης της περιοχής.

Οι δράστες επιβιβαζόμενοι σε φουσκωτό ταχύπλοο, που είχε κλαπεί τον Αύγουστο του 2012 από την περιοχή της Καλαμάτας Μεσσηνίας, διέφυγαν μέσω θαλάσσης, ενώ στη διαδρομή υποχρέωσαν τον ταμία να πέσει στη θάλασσα. Με το σκάφος αποβιβάστηκαν στη θέση Λουτρό Ξυλοκάστρου, όπου επιχείρησαν να το κάψουν, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε άγνωστο επιβατικό αυτοκίνητο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Περαιτέρω, προέκυψε ότι τα παραπάνω άτομα, τα στοιχεία και φωτογραφίες των οποίων δόθηκαν στη δημοσιότητα, συμμετέχουν σε ομάδα - εγκληματική οργάνωση, που διαπράττει ένοπλες ληστείες σε τραπεζικά υποκαταστήματα, τα μέλη της οποίας θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνα.

Πρόκειται για τους
Γεώργιος Πετρακάκος, αγνώστου πατρός και της Γεωργίας, γεν. 08.05.1979

Ποιοι είναι οι ληστές του Διστόμου που συνελήφθησαν στον Βόλο [εικόνες]  | iefimerida.gr 0
Ποιοι είναι οι ληστές του Διστόμου που συνελήφθησαν στον Βόλο [εικόνες]  | iefimerida.gr 1
Ποιοι είναι οι ληστές του Διστόμου που συνελήφθησαν στον Βόλο [εικόνες]  | iefimerida.gr 2


Σπυρίδων Χριστοδούλου του Αθανασίου και της Βενετίας, γεν. 14.03.1970

Ποιοι είναι οι ληστές του Διστόμου που συνελήφθησαν στον Βόλο [εικόνες]  | iefimerida.gr 3
Ποιοι είναι οι ληστές του Διστόμου που συνελήφθησαν στον Βόλο [εικόνες]  | iefimerida.gr 4
Ποιοι είναι οι ληστές του Διστόμου που συνελήφθησαν στον Βόλο [εικόνες]  | iefimerida.gr 5


Σπυρίδων Δραβίλας του Χαραλάμπους και της Κονδύλως, γεν. 21.07.1981

Ποιοι είναι οι ληστές του Διστόμου που συνελήφθησαν στον Βόλο [εικόνες]  | iefimerida.gr 6
Ποιοι είναι οι ληστές του Διστόμου που συνελήφθησαν στον Βόλο [εικόνες]  | iefimerida.gr 7
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ληστές Δίστομος Εθνική Τράπεζα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ