Προσωρινή λύση στο ακτοπλοϊκό πρόβλημα του Αγίου Ευστρατίου - iefimerida.gr

Προσωρινή λύση στο ακτοπλοϊκό πρόβλημα του Αγίου Ευστρατίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πλοίο αναμένεται να δουν μετά από ένα μήνα στο νησί του Αγ. Ευστρατίου, το οποίο βρίσκεται αποκλεισμένο, καθώς δεν υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που μεταδίδει το «Βήμα», το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Express Πήγασος» θα αναλάβει πιθανότατα την σύνδεση της Λήμνου και του Αγ. Ευστρατίου με το Λαύριο, μετά την θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) που συνεδρίασε στο υπουργείο Ναυτιλίας, στην Ακτή Βασιλειάδη στον Πειραιά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, αναμένεται να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση στη συγκεκριμένη εταιρία, με το ίδιο μίσθωμα, έχοντας, ωστόσο, μια μικρή αλλαγή στη σύμβαση. Νέος διαγωνισμός θα προκηρυχθεί για την κάλυψη της γραμμής σε ετήσια βάση, αλλά προς το παρόν η ανάθεση θα γίνει για συγκεκριμένη περίοδο.

Τα δρομολόγια αναμένεται να ξεκινήσουν την Πέμπτη, κάνοντας 3 δρομολόγια την εβδομάδα.

Ο δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης συμμετείχε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών. Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης τόνισε πως «η γνωμοδότηση του ΣΑΣ αποτέλεσε ακόμη ένα βήμα προς την επίλυση του ακτοπλοϊκού προβλήματος της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου. Αναμένουμε την ολοκλήρωση των διαδικασιών από πλευράς του υπουργείου. Εμείς στεκόμαστε στη δέσμευση του αναπληρωτή υπουργού κ. Θ. Δρίτσα, ο οποίος επεσήμανε ότι δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα στην ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση των δύο νησιών, καθώς και ότι αναμένεται να δρομολογηθεί πλοίο μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη. Όπως όλα δείχνουν, με βάση όσα συζητήθηκαν στο ΣΑΣ, είναι εφικτή η τήρηση της δέσμευσης αυτής, με δρομολόγηση πλοίου ίσως και πριν από την Πέμπτη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αγιος Ευστράτιος Λήμνος πλοίο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ