Ταξίδι-εξπρές Λαφαζάνη στη Μόσχα - Τι συζήτησε για τον αγωγό - iefimerida.gr

Ταξίδι-εξπρές Λαφαζάνη στη Μόσχα - Τι συζήτησε για τον αγωγό

Nikos Libertas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ταξίδι-αστραπή στη Μόσχα πραγματοποίησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, όπου και είχε συνάντηση με τον Ρώσο υπουργό Ενέργειας, Αλεξάντερ Νόβακ.

Οπως μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία, Interfax και RIA Novosti, οι δυο άνδρες συζήτησαν για το ενδεχόμενο επέκτασης του αγωγού Turkish Stream στην Ελλάδα, θέτοντας επί τάπητος τις λεπτομέρειες του ζητήματος.

Ο αγωγός θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στην Τουρκία και μετά μέχρι τα ελληνοτουρκικά σύνορα, όπου θα είναι δυνατή η επέκτασή του στην Ελλάδα και η σύνδεσή του με την Ευρώπη.

Η Gazprom έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα ανανεώσει τη σύμβαση με την Ουκρανία, η οποία κατέχει το σύστημα αγωγών για την εξαγωγή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Ο Turkish Stream αναμένεται να λειτουργήσει τον Δεκέμβριο του 2016 και θα έχει ετήσια χωρητικότητα 63 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων αερίου. Μόνο 16 εξ αυτών θα διοχετεύονται στην Τουρκία, γεγονός που αφήνει 47 δισ. κυβικά μέτρα ανά έτος για την Ευρώπη.

Ενστάσεις σχετικά με τον αγωγό έχει εκφράσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τονίζοντας πως ο αγωγός θα πρέπει να υπόκεινται στους κοινοτικούς κανόνες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ