Χρυσόγονος: Αν δεν υπάρξει συμφωνία, στις 30 Ιουνίου θα πούμε «δυστυχώς επτωχεύσαμεν» - iefimerida.gr

Χρυσόγονος: Αν δεν υπάρξει συμφωνία, στις 30 Ιουνίου θα πούμε «δυστυχώς επτωχεύσαμεν»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάγκη να κλείσει άμεσα η συμφωνία διατυπώνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει χρόνος μέχρι τέλη Ιουνίου».

Ο κ. Χρυσόγονος, μιλώντας στον «Αθήνα 9,84» σημείωσε ότι «ακόμα και εάν κάνουμε αίτημα ομαδοποίησης των οφειλών και αυτό γίνει δεκτό από το ΔΝΤ, και με αυτό τον τρόπο πάμε λίγες μέρες πιο πίσω τις δόσεις, από τη στιγμή που θα γίνει μια συμφωνία, μέχρι τη στιγμή που θα υλοποιηθεί, με την εκταμίευση χρημάτων, πρέπει να περάσει από κοινοβούλια, από διαδικασίες. Δεν μπορεί να γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη».

Υπογράμμισε, ακόμη, ότι αν δεν κλείσει άμεσα η συμφωνία «στις 30 Ιουνίου, θα πούμε "δυστυχώς επτωχεύσαμεν».

Στροφή για την κομματική πειθαρχία

Αίσθηση πάντως προκάλεσε και η δήλωσή του για το ζήτημα κομματικής πειθαρχίας που έθεσε ο Νίκος Παππάς.

«Η κομματική πειθαρχία δεν είναι κάτι εκτός συνταγματικού πλαισίου. Αντιθέτως, το Σύνταγμα αναγνωρίζει το κομματικό φαινόμενο. Ολες οι κυβερνήσεις, οι οποίες ήρθαν σε κάποια μορφή συμφωνίας με τους δανειστές, είχαν πρόβλημα. Από αυτή την άποψη και για την τωρινή κυβέρνηση δεν θα είναι κάτι καινούργιο. Η ουσία είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα με δημοκρατικές εσωτερικές διαδικασίες. Αυτό δίνει την ευκαιρία στους διαφωνούντες να εκφραστούν, να καταγραφούν ως διαφωνούντες, χωρίς να διασπάσουν το κόμμα στην τελική ψηφοφορία στη Βουλή. Από εκεί και πέρα, βέβαια, αν δεν πρόκειται για συμφωνία, αλλά για υπαγόρευση, εκεί έχω την εντύπωση ότι ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν θα υπογράψει» τόνισε ο κ. Χρυσόγονος.

Το ενδιαφέρον είναι πως νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Κώστας Χρυσόγονος είχε δηλώσει ότι «Η απειλή της κομματική πειθαρχίας δεν ήταν αποτελεσματική ούτε σε κόμματα με επαγγελματίες βουλευτές. Η ώρα της αλήθειας θα φανεί όταν φτάσει η συμφωνία στη Βουλή. Αν δε υπάρξει η Κοινοβουλευτική πλειοψηφία, θα πρέπει να πάμε σε εκλογές»

Επιπλέον, σε άλλη του συνέντευξη στον ΒΗΜΑ FM, ο Κώστας Χρυσόγονος επισήμανε ότι θεωρεί πιο πιθανό το δημοψήφισμα παρά τις εκλογές σε περίπτωση που η κυβέρνηση ξεφύγει από τα όρια της λαϊκής εντολής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ