Λαγκάρντ και Μέρκελ τσακώνονται για το Grexit - iefimerida.gr

Λαγκάρντ και Μέρκελ τσακώνονται για το Grexit

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η δήλωση της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στην γερμανική FAZ ότι το Grexit είναι μια πιθανότητα προκάλεσαν πόλεμο.

Μπορεί το Ταμείο να τις διέψευσε, η γερμανική πλευρά ωστόσο αντέδρασε εντονότατα υποστηρίζοντας πως το Βερολίνο θέλει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

Επιθυμία της Καγκελαρίου είναι να παραμένει η Ελλάδα στο ευρώ

Ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ σε δηλώσεις του υποστήριξε πως «η επιθυμία της γερμανικής κυβέρνησης και της Καγκελαρίου παραμένει αυτή που ήταν, η Ελλάδα να μείνει μέρος της Ευρωζώνης» και πρόσθεσε ότι το Βερολίνο δεν επιθυμεί να συμμετάσχει σε εικασίες.

Παράλληλα σχολιάζοντας τη δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ «οι Ευρωπαίοι θα μπορούσαν να δώσουν στην Ελλάδα λίγο αέρα για να αναπνεύσει», ο Ζάιμπερ δήλωσε ότι από την πλευρά των θεσμών - και με αυτόν τον τρόπο και των Ευρωπαίων εταίρων της Ελλάδας - έχει πάντα επιδειχθεί ευελιξία και έχουν ληφθεί μέτρα για να βοηθηθεί η Ελλάδα. Πρόσθεσε μάλιστα πως θα πρέπει να αφήσουμε τους θεσμούς και την ελληνική κυβέρνηση να κάνουν τις επόμενες ημέρες τη δουλειά τους ώστε να φτάσουμε σε ένα καλό αποτέλεσμα.

Εντονες αντιδράσεις και από την Κομισιόν

Το μόνο σενάριο εργασίας, βάσει του οποίου δουλεύουμε, είναι ότι το Grexit θα αποφευχθεί και η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη, τόνισε σήμερα, Παρασκευή, ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς.
Στη συνέχεια, ο κ. Σχοινάς, υπογράμμισε ότι απαιτείται περαιτέρω πρόοδος στο Brussles Group, προτού υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους, ενώ δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες συνεχίζονται.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, στο πλαίσιο της ενημέρωσης Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ερωτηθείς σχετικά με δημοσίευμα των Financial Times για τα αρνητικά σχόλια της Κριστίν Λαγκάρντ στην αισιοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης για συμφωνία, ο κ. Σχοινάς είπε χαρακτηριστικά: «Όπως σημείωσε και ο Πρόεδρος Γιούνκερ στη πρόσφατη συνέντευξη του, οι τρεις θεσμοί εργάζονται μαζί με την ελληνική πλευρά προς μια συμφωνία. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα επιδοθεί σε σχολιασμό εικασιών. Αυτό που επιβεβαιώνουμε είναι πως εργαζόμαστε σε ένα μόνο σενάριο, αυτό της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Άνγκελα Μέρκελ Κριστίν Λαγκάρντ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ