Εκροή 5 δισ. ευρώ από τις καταθέσεις τον Απρίλιο - iefimerida.gr

Εκροή 5 δισ. ευρώ από τις καταθέσεις τον Απρίλιο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI /ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίστηκε και το Απρίλιο η εκροή των καταθέσεων, με αποτέλεσμα το συνολικό απόθεμα επιχειρήσεων και νοικοκυριών να υποχωρήσει στο τέλος Απριλίου στα 133,6 δισ. ευρώ από 138,6 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Μαρτίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος από τον Νοέμβριο οπότε ξεκίνησε ουσιαστικά και η προεκλογική περίοδος στη χώρα, οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών έχουν μειωθεί κατά περίπου 30,7 δισ.ευρω. (από 164,3 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Απριλίου).

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία οι καταθέσεις της γενικής κυβέρνησης στις τράπεζες μειώθηκα στα 9 δισ. ευρώ από 10,5 δισ. ευρώ το Μάιο.

Επισημαίνεται ότι μετά και τη νέα μείωση τους οι καταθέσεις ιδιωτών έχουν υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 11 ετών (Σεπτέμβριος 2004).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ