Ρουμπινί: Η Ελλάδα θα βρει λεφτά να πληρώσει το ΔΝΤ - iefimerida.gr

Ρουμπινί: Η Ελλάδα θα βρει λεφτά να πληρώσει το ΔΝΤ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tην πεποίθηση πως θα... βρεθούν δοχεία γεμάτα χρήματα, προκειμένου η Ελλάδα να κατορθώσει να αποπληρώσει τη δόση των 300 εκατ. προς το ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου εκφράζει ο διάσημος οικονομολόγος Nouriel Roubini, επικεφαλής της Roubini Global Economics.

Λέει χαρακτηριστικά: «Δοχεία με χρήματα θα βρεθούν προκειμένου να καταφέρει η Ελλάδα να αποπληρώσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», εξηγεί ο ίδιος, μιλώντας στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου της G7 που πραγματοποιείται στη Δρέσδη της Γερμανίας.

Για να συμπληρώσει: «Ριζοσπαστικές αποφάσεις, όπως επιβολή περιοριστικών μέτρων στην κίνηση κεφαλαίων στις τράπεζες (capital controls) και πάγωμα καταθέσεων, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν τεράστια ζημιά, μπορούν να αποφευχθούν».

Και καταλήξει: «Εάν η Ελλάδα δεν κατορθώσει να καταβάλλει τη δόση προς το ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου, όλοι θα αντιληφθούν ότι αυτή θα είναι η αρχή του ελληνικού ατυχήματος.Ένα ελληνικό ατύχημα δεν θα πλήξει μόνο την Ελλάδα, αλλά αναμένεται να προκαλέσει ισχυρούς κλυδωνισμούς στις διεθνείς αγορές».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ