Παπαδήμος: Εφικτό το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων των 50 δις - iefimerida.gr

Παπαδήμος: Εφικτό το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων των 50 δις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατηγορηματικά αντίθετος στο ενδεχόμενο αναδιαπραγμάτευσης του Ελληνικού χρέους εμφανίζεται ο πρώην υποδιοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και σύμβουλος του πρωθυπουργού, Λουκάς Παπαδήμος.

Μιλώντας σε διάλεξη στις ΗΠΑ, ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και για πολλούς ο εν αναμονή υπουργός Οικονομικών, δήλωσε ενώπιων Αμερικανών οικονομολόγων και ερευνητών ότι η αναδιάρθρωση ούτε επιθυμητή είναι ούτε αναγκαία. Ο Λουκάς Παπαδήμος τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει με ευλάβεια τον οικονομικό σχεδιασμό, τη δημοσιονομική πειθαρχία και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της χώρας.

Επίσης, αναφερόμενος στο θέμα της αναδιαπραγμάτευσης του χρέους διευκρίνισε ότι χρειάζεται προσοχή επειδή κατά καιρούς έχουν δοθεί διάφορες ερμηνείες, η κάθε μία από τις οποίες έχει διαφορετική βαρύτητα. Μια πρώτη ερμηνεία είναι το haircut. Η δεύτερη ερμηνεία, πρόσθεσε, θα μπορούσε να αφορά μια εκούσια συμφωνία αναδιάρθρωσης με όρους και προϋποθέσεις που δεν θα επέφεραν καμία σημαντική μεταβολή στην παρούσα αξία των ελληνικών ομολόγων.

Τέλος, αναφερόμενος στις αποκρατικοποιήσεις, ο Λουκάς Παπαδήμος είπε ότι το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων των 50 δις είναι εφικτό και ικανό να πείσει τις αγορές ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι διαχειρίσιμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ