Η UEFA δεν θα ψηφίσει τον Ζεπ Μπλάτερ στις εκλογές της FIFA - iefimerida.gr

Η UEFA δεν θα ψηφίσει τον Ζεπ Μπλάτερ στις εκλογές της FIFA

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η χθεσινοβραδινή καυστική ανακοίνωση της UEFA με τίτλο «FIFA σου βγάζουμε κόκκινη κάρτα» είχε τελικά ερμηνεία και αυτή αποτυπώθηκε στην απόφαση η ψήφος να μην πάει στον Ζεπ Μπλάτερ στις εκλογές της Παρασκευής.

Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία αποφάσισε να μην μποϊκοτάρει τη διαδικασία μετά την απόφαση του Ζεπ Μπλάτερ να μην αναβάλει τις εκλογές όμως όπως προκύπτει από πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, η ψήφος δεν θα πάει στον ισχυρό άνδρα της FIFA αλλά στον βασικό του αντίπαλο, τον Πρίγκιπα Αλι Μπιν Αλ Χουσεϊν. Oι προέδροι των 54 κρατών μελών της UEFA συνεδρίασαν νωρίτερα μέσα στη μέρα και αποφασίστηκε να στηριχθεί ο Πρίγκιπας Αλί αν και χώρες όπως η Ρωσία και η Ισπανία θα ταχθούν στο πλευρό του Μπλάτερ. Οπως γράφει μάλιστα ο Guardian το κλίμα ανάμεσα στον Μισέλ Πλατινί και τον Ζεπ Μπλάτερ στην πρωινή σύσκεψη ήταν τόσο κακό που όταν ο Γάλλος πρόεδρος του ζήτησε να έχουν ένα ολιγόλεπτο τετ-α-τετ, ο Μπλάτερ αρνήθηκε και έφυγε από το γραφείο.

Αυτό που προκάλεσε πάντως έντονη αντίδραση ήταν το γεγονός πως ο αντι-πρόεδρος της FIFA Ντέιβιντ Γκιλ δήλωσε ότι αν επανεκλεγεί ο Μπλάτερ, τότε θα παραιτηθεί αμέσως, κάτι που σημαίνει ότι έχουν ήδη αρχίσει οι τριγμοί και στο εσωτερικό της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μισέλ Πλατινί Ζεπ Μπλάτερ Εκλογές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ