Ανησυχούν οι Ιταλοί βιομήχανοι: Μία ελληνική χρεοκοπία θα δημιουργούσε προβλήματα στην ιταλική ανάπτυξη - iefimerida.gr

Ανησυχούν οι Ιταλοί βιομήχανοι: Μία ελληνική χρεοκοπία θα δημιουργούσε προβλήματα στην ιταλική ανάπτυξη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία δεν θα βοηθούσε την ισχνή ιταλική ανάπτυξη», δήλωσε ο πρόεδρος των Ιταλών βιομηχάνων Τζόρτζιο Σκουίντσι, κατά την ετήσια συνέλευση των Ιταλών επιχειρηματιών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μιλάνο.

«Στην Ευρώπη, η έκβαση της διαπραγμάτευσης με την Ελλάδα είναι αβέβαιη, αλλά έχουμε, πάντως, μια βεβαιότητα: μια ελληνική χρεοκοπία, ακόμη και χωρίς έξοδο από το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, σίγουρα δεν θα βοηθούσε την ευρωπαϊκή οικονομική επανεκκίνηση και την ισχνή ιταλική επιστροφή στην ανάπτυξη», τόνισε ο Τζ. Σκουίντσι.

Ο επικεφαλής των Ιταλών βιομηχάνων υπογράμμισε, επίσης, ότι «η Ελλάδα είναι η τέλεια απόδειξη των ορίων μας. Αν είχε τύχει άμεσης αντιμετώπισης, η ελληνική κρίση θα είχε ήδη επιλυθεί. Στη συνέχεια, όμως, φούσκωσε από τη μια με ακαμψία και περηφάνια, και από την άλλη με προεκλογική έλλειψη αξιοπιστίας, με ένα μείγμα που μπορεί να αποδειχθεί θανάσιμο».

«Από την Ευρώπη αυτή λείπει η καρδιά και η ψυχή. Ως πεπεισμένος ευρωπαϊστής, είναι κάτι που λέω με μεγάλη λύπη: η σημερινή, αυτή Ευρώπη, δεν μου αρέσει», ολοκλήρωσε ο Τζόρτζιο Σκουίντσι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ