Γκάλοπ του Reuters: Ενας στους τρεις αναλυτές βλέπουν Grexit μέσα στο 2015 - iefimerida.gr

Γκάλοπ του Reuters: Ενας στους τρεις αναλυτές βλέπουν Grexit μέσα στο 2015

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Reuters διενήργησε γκάλοπ μεταξύ 70 αναλυτών οικονομολόγων με το ερώτημα αν βλέπουν πιθανό να συμβεί ένα Grexit μέσα στο 2015. Οι απαντήσεις που έδωσαν ποικίλουν.

Συγκεκριμένα, οι πιθανότητες που έδωσαν οι συγκεκριμένοι αναλυτές για ένα Grexit φτάνουν από το 5% έως το 60%.

Ο μέσος όρος του 30% παραμένει σταθερός εδώ και πολύ καιρό, σημειώνει το Reuters.

«Δυστυχώς, κανένας δεν φαίνεται έτοιμος να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την παραμονή ή όχι της Ελλάδας στην Ευρωζώνη», σχολιάζει o οικονομολόγος της Bank Sarasin, Karsten Junius. «Ως αποτέλεσμα, η οικονομία ολισθαίνει βαθύτερα στην ύφεση και η έγκαιρη αποπληρωμή των εσωτερικών και εξωτερικών υποχρεώσεων γίνεται όλο και πιο απίθανη».

Πάντως η χρεοκοπία δεν θα σήμαινε και αυτόματη εκδίωξη της Ελλάδας από τη νομισματική ένωση, όπως έχουν σημειώσει κατά καιρούς στο Reuters οικονομολόγοι, οι οποίοι έχουν πει πως η Αθήνα θα μπορούσε να αθετήσει τις υποχρεώσεις της για πληρωμές αλλά να συνεχίσει να παραμένει μέλος της ευρωζώνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γκάλοπ grexit Χρεοκοπία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ