Το υπερβολικό σεξ μας κάνει δυστυχισμένους; Ερευνα φέρνει ανατροπές - iefimerida.gr

Το υπερβολικό σεξ μας κάνει δυστυχισμένους; Ερευνα φέρνει ανατροπές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί το σεξ γενικά να θεωρείται ευχάριστη διαδικασία, ωστόσο πρόσφατη έρευνα από τις ΗΠΑ ανατρέπει τα δεδομένα, αφού αποκαλύπτει ότι το συχνό σεξ τελικά μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στη διάθεσή μας.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο Κάρνεγκι Μέλον στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια το υπερβολικό σεξ μπορεί να κάνει κακό. Συγκεκριμένα, όπως παρατήρησαν οι ερευνητές, η συνολική διάθεση και η το αίσθημα της ευτυχίας ήταν πολύ μικρότερο σε ζευγάρια που έκαναν 40% περισσότερο σεξ από τα άλλα.

Οι ερευνητές μελέτησαν 64 παντρεμένα ζευγάρια τα οποία και χώρισαν σε 2 ομάδες. Η μία ομάδα έλαβε έκανε περισσότερο σεξ την εβδομάδα για 3 μήνες απ' ότι συνήθως και η άλλη να συνεχίσει να κάνει σεξ με την ίδια συχνότητα που έκανε και πριν. Μετά τους 3 μήνες ζητήθηκε από του συμμετέχοντες να συμπληρώσουν μια έρευνα σχετικά με τις σεξουαλικές τους συνήθειες και την ευτυχία τους. Αποδείχτηκε ότι η σεξουαλική απόλαυση συνδέεται με την ευτυχία, όχι όμως και η συχνότητα. Τα ζευγάρια που έκαναν περισσότερο σεξ ανέφεραν μια γενική αίσθηση κόπωσης.

Φυσικά πρέπει να λάβουμε υπ' όψιν μας ότι τα ζευγάρια αυτά αναγκάστηκαν να κάνουν περισσότερο σεξ, άρα είναι λογικό ότι αισθάνονται κόπωση καθώς δεν το έκαναν απλά για να περάσουν καλά. Ετσι η έρευνα καταλήγει ότι αυτό που μετράει δεν είναι η ποσότητα αλλά η ποιότητα, μιας και η απόλαυση που μας δίνει το σεξ είναι αυτή που τελικά συνδέεται άμεσα με το αίσθημα της ευτυχίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σεξ έρευνα ζευγάρια δυστυχισμένοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ