Παρασκήνιο: Η Μέρκελ είπε στον Τσίπρα να ζητήσει την παρέμβαση των ΗΠΑ - iefimerida.gr

Παρασκήνιο: Η Μέρκελ είπε στον Τσίπρα να ζητήσει την παρέμβαση των ΗΠΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με προτροπή της Ανγκελα Μέρκελ φαίνεται πως έγινε η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει βοήθεια από τις ΗΠΑ, ώστε να τεθεί το ελληνικό ζήτημα στη Σύνοδο της G7.

Οπως μετέδωσε ο AΝΤ1, σύμφωνα με Αμερικανό διπλωμάτη, όλο το παρασκήνιο πίσω από τα τηλεφωνήματα στον Τζακ Λιου ξεκινά από τη Ρίγα και τη συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος φέρεται να προέτρεψε τον Ελληνα πρωθυπουργό να ζητήσει τη βοήθεια του Λευκού Οίκου όχι μόνο για να τεθεί στην ατζέντα το ελληνικό θέμα αλλά και να μεσολαβήσει ώστε το ΔΝΤ να εξομαλύνει την σκληρή του στάση, για να επιτευχθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα η συμφωνία.

Οι δυο τους, σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο, συζήτησαν τόσο για τα εμπόδια που βάζει το Ταμείο όσο και για την σκληρή στάση που κρατά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Χαρακτηριστικό είναι και αυτό που είπε η καγκελάριος στον Αλέξη Τσίπρα σχετικλα με τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ.

«Eγώ κυβερνώ την Γερμανία», φέρεται να ανέφερε.

Ο κ. Τσίπρας κατανοώντας ακριβώς το μήνυμα της κ. Μέρκελ τηλεφώνησε την περασμένη Παρασκευή στον Τζακ Λιου ζητώντας την παρέμβαση της Ουάσινγκτον.

Από εκείνη την χρονική στιγμή παρατηρείται παρασκηνιακή προσπάθεια περιορισμού του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά και δράση για υποχώρηση του ΔΝΤ.

Από την κυβέρνηση αναμένουν πως ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ θα θέσει το ελληνικό ζήτημα στη Σύνοδο της G7 στη Δρέσδη, με συγκεκριμένες προτάσεις ώστε να μην υπάρξει ενδεχόμενο κρίσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ