Διαψεύδει ο Τσακαλώτος ότι μίλησε για τρίτο πακέτο - iefimerida.gr

Διαψεύδει ο Τσακαλώτος ότι μίλησε για τρίτο πακέτο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εν μέσω ελληνικών διαρροών για επικείμενη συμφωνία και διαψεύσεων από τους δανειστές μια συνέντευξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου στη γερμανική FAZ ήρθε να ταράξει τα νερά.

Ο επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης, σύμφωνα με την εφημερίδα, παραδέχθηκε ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχει «πέσει» και το ενδεχόμενο τρίτου πακέτου, με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό.

«Οι δύο διαπραγματεύσεις» έχουν ενωθεί δηλώνει ο κ. Τσακαλώτος, προσθέτοντας ότι υπάρχει ανάγκη για σύγκλιση των δύο πλευρών σε συγκεκριμένο κατάλογο μέτρων που θα αφορούν τόσο την τρέχουσα συμφωνία όσο και την νέα κεφαλαιακή στήριξη της χώρας.

Παράλληλα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εκτιμά ότι η συμφωνία θα έλθει τις επόμενες δύο εβδομάδες, ενώ, υπογραμμίζει ότι η συμφωνία θα πρέπει να είναι κατάλληλη σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο όχι μόνο για την ίδια τη χώρα αλλά και για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, και την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Διαψεύδει, πάντως, δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «πόλεμο» του ΣΥΡΙΖΑ προς τους επιχειρηματίες δηλώνοντας ότι «δεν υπάρχουν αποδείξεις που να στηρίζουν τις κατηγορίες ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κηρύξει ένα τέτοιον πόλεμο. Φυσικά έχουμε διαφορετική στάση σε ό,τι αφορά το επιχειρείν σε σύγκριση με την προηγούμενη κυβέρνηση».

Διαψεύδει ο υπουργός

Αργά το βράδυ της Τετάρτης ο αναπληρωτής υπουργός διέψευσε τα περί τρίτου πακέτου τονίζοντας:

Διαψεύδω ότι στη συνέντευξη μου στη FAZ 27.5.15 έκανα λόγο για πακέτο διάσωσης . Το μόνο που είπα είναι αυτό που τόνισε ο πρωθυπουργός της χώρας, στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist [15.5.15] ότι δηλαδή η ελληνική κυβέρνηση θέλει μία ενιαία λίστα προαπαιτουμένων και για την τρέχουσα συμφωνία και για την συμφωνία που θα ακολουθήσει μετά την πρώτη Ιουλίου. Tίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ