Αλλα λένε οι δανειστές: Δεν επιβεβαιώνουν συμφωνία με την Ελλάδα - iefimerida.gr

Αλλα λένε οι δανειστές: Δεν επιβεβαιώνουν συμφωνία με την Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ελληνική κυβέρνηση διαμηνύει ότι συμφωνία έχει αρχίσει να γράφεται, το Μαξίμου διαρρέει το προσχέδιο και ο πρωθυπουργός κάνει δημόσια δήλωση, ωστόσο, οι δανειστές εκφέρουν διαφορετική άποψη.

Οι τελευταίες πληροφορίες από την Αθήνα δημιούργησαν αισιοδοξία και προσδοκίες τα οποία αποτυπώθηκαν και στον Γενικό Δείκτη του ΧΑΑ, ωστόσο, οι δανειστές δεν φαίνεται να συμμερίζονται αυτο το κλίμα.

Αξιωματούχοι των Θεσμών και της Ευρωζώνης σε δηλώσεις τους χαμηλώνουν αισθητά τον πήχη των προσδοκιών.

Ντομπρόφσκις: Δεν βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο

Η πρώτη ξεκάθαρη αντίδραση ήρθε από την ίδια την Κομισιόν μέσω του αντιπροέδρου της.

Ο Βάλντις Ντομπρόφσκις λίγη ώρα μετά τις διαρροές για κείμενο συμφωνίας σχολίασε ότι «ακόμη δεν βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο». «Εργαζόμαστε εντατικά για να εξασφαλίσουμε μία συμφωνία ανάμεσα στα τεχνικά κλιμάκια. Δεν είμαστε ακόμα σε αυτό το σημείο» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

ΔΝΤ: Δεν είναι επαρκείς οι προσπάθειες

Το ΔΝΤ, από την πλευρά του, αρνήθηκε να σχολιάσει επισήμως, ωστόσο, νωρίτερα ο επικεφαλής οικονομολόγος του έστειλε αυστηρά μηνύματα στην Αθήνα.

Ο Ολιβιέ Μπλανσάρ ανέφερε σε συνέντευξή του σε ισπανική εφημερίδα ότι οι προσπάθειες της Ελλάδας για συμφωνία δεν είναι επαρκείς.

Επιπλέον, μέσω δηλώσεών του στη Handelsblatt, ο κ. Μπλανσάρ τόνισε ότι η Ευρωζώνη μπορεί να αντέξει το ενδεχόμενο ενός Grexit στέλοντας ακόμη ένα ηχηρό μήνυμα.

Σόιμπλε: Εχουμε διαφορετική πληροφόρηση

Την ίδια ώρα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απαντάει με τρόπο ειρωνικό στην αισιοδοξία της Αθήνας.

Ο εκπρόσωπός του, Μάριν Γιέγκερ δήλωσε νωρίτερα ότι οι πληροφορίες που έχει το Βερολίνο για την πορεία των διαπραγματεύσεων είναι πολύ διαφορετικές από εκείνες της Αθήνας.

Peter Spiegel: Οι δανειστές έχουν διαφορετική άποψη

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο ανταποκριτής των Financial Times στις Βρυξέλλες, Peter Spiegel, μέσω Twitter σημειώνει ότι οι πληροφορίες που έρχονται από την πλευρά των δανειστών είναι αρκετά διαφορετικές και σημειώνουν ότι δεν επίκειται τόσο άμεσα συμφωνία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αθήνα δανειστές διαπραγμάτευση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ