Με 20ετή φυλάκιση κινδυνεύουν οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο της FIFA - iefimerida.gr

Με 20ετή φυλάκιση κινδυνεύουν οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο της FIFA

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποινή φυλάκισης μέχρι και 20 χρόνια αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο της FIFA σύμφωνα με τον αμερικανικό νόμο, όπως ανακοίνωσε η Εισαγγελέας των Η.Π.Α. Λορέτα Λιντς στην επίσημη συνέντευξη Τύπου.

« Οι άνθρωποι αυτοί ανέλαβαν να προστατεύουν το ποδόσφαιρο και να το κάνουν ένα άθλημα ανοιχτό για όλους. Αυτοί όμως το μετέτρεψαν σε ένα διεφθαρμένο προϊόν προς δικός τους όφελος» είπε η Λορέτα Λιντς, Γενική Εισαγγελέας των ΗΠΑ, τονίζοντας πως η ίδια είναι αποφασισμένη να οδηγήσει στη φυλακή όσους κατηγορούμενος αποδειχθούν ένοχοι. «Από το 1991, για δύο δεκαετίας συγκεκριμένοι αξιωματούχοι χρησιμοποιούσαν τις θέσεις τους για να δωροδοκούν και να εκβιάζουν. Το έκαναν επανειλημμένα» συμπλήρωσε η Λιντς, η οποία αποκάλυψε ότι υπάρχουν αποδείξεις ότι προσπάθησε να γίνει εκβιασμός και δωροδοκία ώστε να μην διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2010 στη Νότια Αφρική. Επιπλέον, τόνισε ότι θα ζητηθεί η έκδοση των κατηγορουμένων στις ΗΠΑ ενώ γνωστοποίησε το ποσό των 110 εκ. δολαρίων δόθηκε σε μίζες για το επόμενο Κόπα Αμέρικα.

Σε ερώτηση που δέχθηκε μάλιστα αμέσως μετά την τοποθέτησή της, απέφυγε να κάνει σχόλιο για τον Σεπ Μπλάτερ και στο κατά πόσο κινδυνεύει από το συγκεκριμένο σκάνδαλο ενώ αναφορικά με τα Μουντιάλ σε Ρωσία και Κατάρ ξεκαθάρισε ότι αυτό το θέμα αφορά τη FIFA και όχι τις αμερικανικές Αρχές λέγοντας χαρακτηριστικά «Η FIFA θα αποφασίσει μετά απ' όσα έγιναν σήμερα, θα διεξαχθούν τα Μουντιάλ κανονικά στις δύο χώρες το 2018 και το 2022».

Με 20ετή φυλάκιση κινδυνεύουν οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο της FIFA  | iefimerida.gr 0

Ο Ρίτσαρντ Γουέμπερ, ο οποίος είναι επικεφαλής της δίωξης οικονομικού εγκλήματος, χρησιμοποίησε ίσως τις κατάλληλες λέξεις για να περιγράψει ότι συνέβη σήμερα. «Μιλάμε για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Απάτης και βγάζουμε κόκκινη κάρτα στη FIFA» επεσήμανε στο σύντομο σχόλιό του.

Ο Κέλι Κέρι από την πλευρά του, Εισαγγελέας της Ανατολικής Περιφέρειας των Η.Π.Α. τόνισε ότι αυτή είναι μόνο η αρχή του νήματος και πως όλοι οι κατηγορούμενοι εξαπάτησαν το οικονομικό σύστημα της χώρας και τον αμερικανικό νόμο.

Τέλος, ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ παραδέχθηκε ότι η υπηρεσία του αποφάσισε να δείξει επιθετικό ύφος κατά τη διάρκεια της επιχείρησης προκειμένου να στείλει ένα μήνυμα προς όλους ενώ τόνισε ότι δεν είναι αυτό το ποδόσφαιρο που θέλουν όλοι οι φίλαθλοι.

Με 20ετή φυλάκιση κινδυνεύουν οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο της FIFA  | iefimerida.gr 1

Αυτό πάντως που ξεκαθαρίστηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου είναι πως οι δωροδοκίες και οι μίζες δεν αφορούν δεν αφορούν αγώνες ή τουρνουά αλλά τις διαδικασίες των αναθέσεων, το μάρκετινγκ των διοργανώσεων και γενικά τα εμπορικά δικαιώματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Fifa FBI σκάνδαλο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ