Σόιμπλε: Εμείς δεν βλέπουμε την ίδια πρόοδο που βλέπει η Αθήνα - iefimerida.gr

Σόιμπλε: Εμείς δεν βλέπουμε την ίδια πρόοδο που βλέπει η Αθήνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χαμηλώνει τις προσδοκίες για ακόμη μια φορά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος, μέσω του εκπροσώπου του, διαμηνύει ότι το Βερολίνο δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία της Αθήνας.

Με δηλώσεις του ο Μάρτιν Γιέγκερ ξεκαθάρισε ότι οι πληροφορίες του Βερολίνου σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων δεν συνάδουν με αυτές που έρχονται από την Αθήνα.

«Πρέπει να σημειώσουμε ότι τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξε μεν κάποια πρόοδος, ειδικά ατμοσφαιρικής φύσης, η συνολική λύση, όμως, η οποία θα ήταν απαραίτητη για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, εξακολουθεί να εκκρεμεί», δήλωσε ο κ. Γ
Γέγκερ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις πληροφορίες που φθάνουν από την Αθήνα αναφορικά με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων.

«Μέσα από την καρδιά μου, θα το καλωσόριζα, αν ήταν έτσι», αν, δηλαδή, βρισκόμαστε πολύ κοντά σε λύση, τόνισε χαρακτηριστικά και επανέλαβε ότι «τις περασμένες εβδομάδες υπήρξε πρόοδος, κυρίως σε ό,τι αφορά την ατμόσφαιρα των διαπραγματεύσεων».

Πρόσθεσε δε ότι και κατά το παρελθόν υπήρξαν αντίστοιχες δηλώσεις και πληροφορίες από την Αθήνα, για να καταλήξει: «Εχουμε πολύ ειλικρινές και σοβαρό ενδιαφέρον να ολοκληρωθούν επιτυχώς οι
διαπραγματεύσεις».

Απάντηση στον Τζακ Λιου

Ταυτόχρονα, ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απάντησε και για τη σημερινή παρέμβαση του Τζακ Λιου σημειώνοντας ότι «Εχουμε ήδη δείξει την μεγαλύτερη ευελιξία σε αυτό το πρόγραμμα».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν το Βερολίνο αναμένει πίεση από τις ΗΠΑ ή άλλες χώρες για το ελληνικό ζήτημα, ο κ. Γιέγκερ απάντησε αρνητικά και σημείωσε ότι στην Δρέσδη δεν αποκλείεται να συζητηθεί το θέμα, αλλά δεν περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη και δεν πρόκειται να ληφθούν εκεί αποφάσεις.

Σε ό,τι αφορά, πάντως, τις σημερινές δηλώσεις δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επισήμανε ότι έχει ήδη επιδειχθεί μεγάλη ευελιξία και αναφέρθηκε τόσο στην παράταση του προγράμματος, όσο και στη δυνατότητα που δόθηκε στην Αθήνα να μην εφαρμόσει μία προς μία τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις, αλλά να υποβάλει δικές της προτάσεις.

Αναφορικά δε με δήλωση του κ. Σόιμπλε για πιθανότητα επιβολής ελέγχου στην κίνηση κεφαλαίων για την Ελλάδα, ο κ. Γιέγκερ τόνισε ότι ο υπουργός του αναφέρεται σε αποκλειστική αρμοδιότητα των εθνικών κυβερνήσεων και συνέστησε να διαβαστεί προσεκτικά αύριο ολόκληρη η συνέντευξη του υπουργού των οικονομικών στην εφημερίδα Die Zeit.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ