48ωρη απεργία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στις 31 Μαΐου και 1 Ιουνίου - iefimerida.gr

48ωρη απεργία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στις 31 Μαΐου και 1 Ιουνίου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI /ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σαρανταοκτάωρη προειδοποιητική απεργία από την Κυριακή 31 Μαΐου έως τη Δευτέρα 1 Ιουνίου (ανήμερα του Αγίου Πνεύματος) κήρυξε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) καταγγέλλοντας «απαξίωση της ΥΠΑ απ' όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, σε όλους τους τομείς, αεροναυτιλία και αεροδρόμια».

Σε εξώδικη δήλωση-γνωστοποίηση προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς, η Ομοσπονδία ζητεί «να τεθεί άμεσα η ΥΠΑ σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω της οικονομικής ασφυξίας και της δραματικής έλλειψης προσωπικού».

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια ζητούν:

  • την άμεση απαιτούμενη χρηματοδότηση της Υπηρεσίας, για έργα και συντηρήσεις σε όλο το φάσμα των υποδομών των αεροδρομίων και της αεροναυτιλίας, καθώς και την εκπόνηση ενός υλοποιήσιμου σχεδίου ανάπτυξης αυτών
  • την άμεση στελέχωση της Υπηρεσίας, που λειτουργεί με προσωπικό κάτω από τα ελάχιστα απαιτούμενα και την άμεση καταβολή στους εργαζομένους των δεδουλευμένων αμοιβών τους, που κάποιες από αυτές οφείλονται από την άνοιξη του 2014.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ