Για νέα... μαγικά ετοιμάζεται ο Αντώνης Σαμαράς - iefimerida.gr

Για νέα... μαγικά ετοιμάζεται ο Αντώνης Σαμαράς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να γυρίσει το χρόνο ένα έτος πίσω, όταν η ΝΔ καταψήφιζε το Μνημόνιο στη Βουλή, επιχειρεί ήδη ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρόεδρος της ΝΔ, σύμφωνα με συνομιλητές του, βλέπει ότι "τα νούμερα δε βγαίνουν", προβλέπει -εξ αυτού του λόγου- ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και θέλει να "ξαναστήσει" μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος και της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον διαχωριστικό τοίχο του Μνημονίου. Κι ας συμφωνεί με τις βασικές παραμέτρους του προγράμματος "εξυγίανσης"...Παρότι σε όλες τις διεθνείς επαφές του, ο κ. Σαμαράς προσπαθεί να πείσει ότι δεν είναι ένας λαϊκιστής που λέει "όχι σε όλα" και να "ξεκολλήσει" την ρετσινιά του "αντιμνημονιακού", στο εσωτερικό πολιτικό πεδίο ο πρόεδρος της ΝΔ εμμένει στην "αντιμνημονιακή" ρητορεία του. Τα ηγετικά στελέχη της λεωφόρου Συγγρού συνεχίζουν να κατηγορούν την κυβέρνηση ότι "στεγνώνει την αγορά" και πως "καταδικάζει την Ελλάδα σε ύφεση και ασφυξία", αν και στις κατ' ιδίαν συζητήσεις τους αναγνωρίζουν πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα, αλλά και τον "μονόδρομο" του Μνημονίου.

Σε κάθε περίπτωση, εδώ και αρκετές μέρες, η ΝΔ κλιμακώνει την κόντρα της με την κυβέρνηση, με απώτατο σκοπό να... αναβιώσει το κλίμα του "αντιμνημονίου" με φόντο την 9η Μαΐου, όταν ο Αντώνης Σαμαράς θα παρουσιάσει το "Ζάππειο 2", δηλαδή το επικαιροποιημένο οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος.
"Γαλάζια" επιτελικά στελέχη κάνουν λόγο για "ρηξικέλευθες και ρεαλιστικές προτάσεις", ισχυριζόμενα ότι με αυτές "η χώρα θα βγαίνει από την κρίση μια χώρα αρχύτερα".

Παρόλα αυτά, στελέχη της ΝΔ που δεν πρόσκεινται στην ηγεσία του κόμματος παραμένουν.... πολλοί επιφυλακτικοί στις κατ' ιδίαν συνομιλίες τους. Ακόμη δεν έχουν ξεχάσει, προφανώς, πόσο αμήχανα ένιωθαν κάθε φορά που ερωτώντο από δημοσιογράφους για την περίφημη πρόταση περί... μηδενισμού του ελλείμματος σε 18 μήνες και έπρεπε να επιχειρηματολογήσουν επ' αυτής. "Αν κι αυτή τη φορά παρουσιαστεί ανάλογο, ας βγει ο Χρύσανθος (σ.σ. Λαζαρίδης) να την υπερασπιστεί", σημείωνει στο iefimerida.gr κορυφαίο "γαλάζιο" στέλεχος, που παραδέχεται ότι πλην του σκληρού πυρήνα των συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά, όλα τα υπόλοιπα στελέχη δεν έχουν καμία συμμετοχή στην κατάρτιση του εν λόγω προγράμματος.

Μένει να φανεί, λοιπόν, αν ο κ. Σαμαράς θα επιχειρήσει στις 9 Μαΐου να βγάλει... κι άλλο λαγό από το καπέλο ή αν θα έχει "μάθει" από τον τρόπο που λοιδορήθηκε την πρώτη φορά η πρότασή του για το μηδενισμό του ελλείμματος... μονοκονδυλιά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ