Χρυσοχοΐδης: Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να δώσει έντιμο τέλος στον εαυτό του - iefimerida.gr

Χρυσοχοΐδης: Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να δώσει έντιμο τέλος στον εαυτό του

/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να δώσει στον εαυτό του ένα έντιμο, ιστορικό τέλος, εξέφρασε ο πρώην υπουργός και βουλευτής του κόμματος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Λίγες ημέρες πριν το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και την αλλαγή ηγεσίας, ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης μιλώντας στονβ Βήμα fm τόνισε: «Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ, ακόμη και τώρα, έχει τη δυνατότητα για έναν πολύ ουσιαστικό ρόλο και την ευκαιρία να δώσει στον εαυτό του ένα έντιμο και ιστορικό τέλος, συμβάλλοντας το ίδιο στη δημιουργία μιας καινούργιας αρχής».

Οπως σημείωσε, αυτό προϋποθέτει «γενναίες αποφάσεις και μεγάλες αλλαγές, για να αναδειχθεί μια καινούργια γενιά στελεχών και ανθρώπων που θα συμβάλλει σ’ αυτή τη διαδικασία της μετεξέλιξης. Η άποψή μου είναι ότι πρέπει να δώσει το ΠΑΣΟΚ στον εαυτό του ένα έντιμο, ιστορικό τέλος».

Υπενθύμισε ότι από το 2000 είχε ζητήσει να αλλάξει όνομα και σύμβολα του ΠΑΣΟΚ. «Είχα προβλέψει ότι ένα ΠΑΣΟΚ που είχε πάει στο συνέδριο το 2000 και μετά ξανά σε συνέδριο και πάλι σε συνέδριο, ενώ ήταν τόσο ορατά τα προβλήματά του και τα προβλήματα του τόπου, διότι δεν θα είχε ούτε ο τόπος τα προβλήματα που είχε στη συνέχεια» τόνισε.

Ο πρώην υπουργός επανέλαβε ότι «έχει ανοίξει ένας καινούργιος ιστορικός κύκλος για τη χώρα, την κοινωνία και τους Έλληνες, αλλά και για την παράταξη, για να την πάρουμε και να την μετεξελίξουμε σε μια καινούργια παράταξη που έχει ανάγκη ο τόπος».

Απαιτείται εθνικό λαϊκό μέτωπο για τη συμφωνία

Αναφερόμενος στη συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση «όφειλε να δημιουργήσει ένα εθνικό λαϊκό μέτωπο που θα έπρεπε να αποφασίσει το πολύ γρήγορο κλείσιμο της εκκρεμότητας της συμφωνίας που υπάρχει τόσους μήνες τώρα σε εκκρεμότητα σχεδόν έξι μήνες». Ζήτησε προσπάθεια συνεννόησης σε εθνικό και λαϊκό επίπεδο, αλλά, όπως παρατήρησε «αυτό δυστυχώς δεν συμβαίνει, διότι έχει καταργηθεί η τρόικα εξωτερικού, αλλά υπάρχει σε επίπεδο ρητορικής η τρόικα εσωτερικού. Μια προσπάθεια διχασμού, ενός διχαστικού λόγου, μιας διχαστικής ρητορικής που δεν οδηγεί εκεί όπου πρέπει».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ