Τζακ Λιου για την Ελλάδα: Το ΔΝΤ να δείξει ευελιξία, η συμφωνία να κλείσει τώρα - iefimerida.gr

Τζακ Λιου για την Ελλάδα: Το ΔΝΤ να δείξει ευελιξία, η συμφωνία να κλείσει τώρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ευθύς εξαρχής ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, σε ανοιχτή συνέντευξη που παραχώρησε στη Δρέσδη για το LSE, τόνισε πως είναι ένας αισιόδοξος άνθρωπος.

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η συνδιάσκεψη των G7 επί γερμανικού εδάφους, ο Αμερικανός αξιωματούχος τόνισε για την ελληνική κρίση: «Κανείς δεν θα πρέπει να έχει την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να εκτιμήσει τις συνέπειες μιας ελληνικής κρίσης. Είναι προς το συμφέρον όλων να επιλυθεί το ελληνικό ζήτημα χωρίς να υπάρξει κρίση».

Το μήνυμα που έστειλε προς την ελληνική κυβέρνηση ήταν σαφές: «Η Ελλάδα πρέπει να έρθει με ένα αξιόπιστο πρόγραμμα και να εφαρμόσει δύσκολες αποφάσεις που θα δυσκόλευαν οποιαδήποτε κυβέρνηση».

Από την άλλη, το μήνυμα προς το ΔΝΤ ήταν το ακόλουθο: «Θεσμοί όπως το ΔΝΤ να επιδείξουν μεγαλύτερη ευελιξία για την αποφυγή μιας κρίσης στην Ελλάδα. Είναι σαφές πως οι επιπτώσεις από ένα Grexit θα είναι κυρίως προς την Ελλάδα, αλλά θα είναι λάθος να πιστεύει κανείς ότι μια αποτυχία της Ελλάδας δεν θα έχει επιπτώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Η μεγάλη ανησυχία μου είναι ότι μπορεί να υπάρξουν λάθος υπολογισμοί που μπορούν να οδηγήσουν την Ελλάδα σε κρίση. Πάντως, αυτή τη στιγμή η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πιο σταθερή σε σχέση με το 2012».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τζακ Λιου grexit ΔΝΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ