Ελληνικής καταγωγής ο Κώστας Τάκκας που συνελήφθη από το FBI μαζί με τα στελέχη της FIFA [εικόνες] - iefimerida.gr

Ελληνικής καταγωγής ο Κώστας Τάκκας που συνελήφθη από το FBI μαζί με τα στελέχη της FIFA [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε έξι συλλήψεις προχώρησε σήμερα το FBI σε συνεργασία με την αστυνομία της Ελβετίας για μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες και ένας ελληνικής καταγωγής όπως αναφέρουν ξένα και ελληνικά ΜΜΕ. Ο Κώστας Τάκκας, ο οποίος είναι Γενικός Γραμματέας της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας των Νησιών Κέιμαν τα τελευταία 15 χρόνια.

O Tάκας ήταν στενός συνεργάτης ενός ακόμη συλληφθέντος. Του Τζέφρι Γουέμπ (στην φωτογραφία παρακάτω), προέδρου της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας των Νησιών Κέιμαν, πρόεδρου της CONCACAF και αντιπροέδρου της FIFA.

Ελληνικής καταγωγής ο Κώστας Τάκκας που συνελήφθη από το FBI μαζί με τα στελέχη της FIFA [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ που κυκλοφορούν, οι συλληφθέντες προέρχονται από τα ανώτατα κλιμάκια της Ομοσπονδίας και αποτελούν άτομα από το στενό περιβάλλον του Μπλάτερ, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως οι αντιπρόεδροι Τζέφρι Γουέμπ και Ευγένιο Φιγερέδο και το πρώην μέλος της εκτελεστικής επιτροπής Τζακ Γουόρνερ θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες. Μάλιστα όπως μεταδίδει το BBC, οι Γουέμπ και Φιγερέδο βρίσκονται ήδη ανάμεσα στους συλληφθέντες, όπως και οι Εντουάρντο Λι (Πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Κόστα Ρίκα) και Χοσέ Μαρία Μαρίν (μέχρι πρότινος Πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βραζιλίας).

Στην φωτογραφία ο Γουέμ με τον πρόεδρο της FIFA Ζεπ Μπλάτερ

Ελληνικής καταγωγής ο Κώστας Τάκκας που συνελήφθη από το FBI μαζί με τα στελέχη της FIFA [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν τα συγκεκριμένα άτομα σχετίζονται με φοροδιαφυγή, ξέπλυμα χρήματος, εκβιασμοί, απάτες, δωροδοκία καθώς επίσης και σκάνδαλα που αφορούν τις υποψηφιότητες για τη διεξαγωγή των Παγκοσμίων Κυπέλλων και τη διαχείριση εμπορικών και τηλεοπτικών δικαιωμάτων την τελευταία 20ετία. Οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για μία διευρυμένη διαφθορά στους κύκλους της FIFA, η οποία προετοιμάζεται για την εκλογή προέδρου την προσεχή Παρασκευή, με τον Σεπ Μπλάτερ να διεκδικεί για πέμπτη φορά την προεδρία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κωστας τακκας FBI Fifa συλλήψεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ