Απίστευτο: Ραδιοφωνικός παραγωγός στη Δανία σκότωσε στον αέρα της εκπομπής λαγουδάκι [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Απίστευτο: Ραδιοφωνικός παραγωγός στη Δανία σκότωσε στον αέρα της εκπομπής λαγουδάκι [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ιθύνοντες ενός ραδιοφωνικού σταθμού στη Δανία υπερασπίστηκαν μια εκπομπή κατά τη διάρκεια της οποίας ο παρουσιαστής σκότωσε εν ψυχρώ ένα λαγουδάκι χτυπώντας το με μία αντλία ποδηλάτου, σε ζωντανή μετάδοση, υποστηρίζοντας ότι στόχος του ήταν να δείξει την υποκρισία των ζωόφιλων.

Ο παρουσιαστής, Άσγκερ Γιουλ, σκότωσε το λαγουδάκι, τον Άλαν όπως ήταν το όνομά του, «σύμφωνα με τις προσεκτικές οδηγίες ενός επαγγελματία που φροντίζει τα ζώα σε έναν ζωολογικό κήπο της Δανίας» επισήμανε ο σταθμός 24/7 σήμερα.

Ο ίδιος πήρε κατόπιν το ζώο στο σπίτι του, το έγδαρε και το μαγείρεψε.

Απίστευτο: Ραδιοφωνικός παραγωγός στη Δανία σκότωσε στον αέρα της εκπομπής λαγουδάκι [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Το σόου της Δευτέρας προκάλεσε σάλο στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και πολλοί Δανοί εξέφρασαν την οργή και τον αποτροπιασμό τους.

«Είναι άρρωστοι. Θα έπρεπε να τους χτυπήσουν με μια τρόμπα ποδηλάτου στο πρόσωπό τους» έγραψε η χρήστρια του Facebook Μελίσα Ροντ σε σχετική ανάρτηση.

«Γνωρίζαμε ότι θα μας κατηγορούσαν για προκλητική» συμπεριφορά, επισήμανε ο σταθμός σε μία ανακοίνωση που εξέδωσε.

Απίστευτο: Ραδιοφωνικός παραγωγός στη Δανία σκότωσε στον αέρα της εκπομπής λαγουδάκι [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

«Και ναι, θέλαμε πράγματι να προκαλέσουμε το κοινό και να προκαλέσουμε το δημόσιο διάλογο σχετικά με την υποκρισία που επικρατεί στο θέμα της αντίληψης του τι εστί σκληρότητα έναντι των ζώων».

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ο σταθμός παρουσίασε λεπτομέρειες σχετικά με τη βιομηχανία εκτρεφόμενων ζώων στη Δανία, όπου οι κάτοικοι είναι λιγότεροι από τους χοίρους που εκτρέφονται προς σφαγή. Τονίστηκε ότι η ανησυχία των Δανών για την ευημερία των ζώων δεν εκτείνεται στον τρόπο που σφαγιάζονται τα ζώα προκειμένου να καταλήξουν στο τραπέζι τους.

«Τα ζώα αυτά συχνά υποβάλλονται σε τρομαχτικά βασανιστήρια στο δρόμο προς το τραπέζι μας. Τα ζώα αυτά σφαγιάζονται βάσει των ίδιων ελεγχόμενων συνθηκών όπως το κουνελάκι στο στούντιο και χωρίς (ο θάνατός τους) να πυροδοτεί σφοδρές αντιδράσεις» υπογράμμισε ο σταθμός.

Το περιστατικό αυτό προστίθεται σε μια σειρά συμβάντων που προκαλεί την οργή των Δανών όσον αφορά το θέμα της συμπεριφοράς προς τα ζώα. Σφοδρές επικρίσεις είχε προκαλέσει πέρυσι η απόφαση του ζωολογικού κήπου της Κοπεγχάγης να σκοτώσει και να τεμαχίσει δημοσίως μία καμηλοπάρδαλη και λίγες εβδομάδες αργότερα να σκοτώσει 4 υγιή λιοντάρια.

Ορισμένοι υποστήριξαν ότι ο ραδιοφωνικός σταθμός έχει ένα δίκιο. Το περιστατικό «Λέει πολλά για τους Δανούς το ότι εξοργίζονται περισσότερο για έναν λαγό παρά για τους χιλιάδες μετανάστες στη Μεσόγειο» έγραψε στο Twitter ο χρήστης JepFransson.

Απίστευτο: Ραδιοφωνικός παραγωγός στη Δανία σκότωσε στον αέρα της εκπομπής λαγουδάκι [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ