Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, παρουσιάστηκε το 1ο Pop Up Distillery του Highland Park - iefimerida.gr

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, παρουσιάστηκε το 1ο Pop Up Distillery του Highland Park

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Highland Park, το αυθεντικό, πλήρες single malt Whisky από τη Σκωτία, υποστήριξε το1ο Alchemists’ Flavor Festival το νέο διεθνές φεστιβάλ γεύσεων, που συγκέντρωσε τους κορυφαίους εκπροσώπους του σύγχρονου bartending και της γαστρονομίας.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Highland Park, καλωσόρισε το καταναλωτικό κοινό και επαγγελματίες του χώρου στο 1ο Pop Up Distillery, που φιλοξενήθηκε στο Root Artspace από τις 18 έως τις 20 Μαΐου 2015, αποκαλύπτοντας βήμα προς βήμα την ιστορία και τα μυστικά της παραγωγής του σε ένα ταξίδι 5 αισθήσεων.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, παρουσιάστηκε το 1ο Pop Up Distillery του Highland Park  | iefimerida.gr 0

Το 1ο Pop Up Distillery εμπνευσμένο από τη μοναδική διαδικασία παραγωγής του εξαιρετικού αυτού single malt, που ακολουθεί πιστά την παράδοση με την ίδια προσήλωση στα πρότυπα που έχουν τεθεί εδώ και αιώνες, έδωσε τη δυνατότητα στους επισκέπτες να ταξιδέψουν νοερά μέχρι τα νησιά Όρκνεϊ, το βορειότερο σημείο της Σκωτίας.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, παρουσιάστηκε το 1ο Pop Up Distillery του Highland Park  | iefimerida.gr 1

Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν από την ομάδα του Highland Park στην ιστορία των 5 βασικών στοιχείων που συνθέτουν μοναδικά στη δημιουργία του αρωματικού single malt με τη χαρακτηριστική γευστική ισορροπία. Με αφετηρία τη γεωγραφία των νήσων Όρκνεϊ, οι επισκέπτες μυήθηκαν στον παραδοσιακό, χειροποίητο τρόπο βυνοποίησης του, που ακόμα και σήμερα ακολουθεί πιστά τo Highland Park, χαρίζοντάς του μοναδικά χαρακτηριστικά, ενώ έμαθαν ότι η ένταση στη γεύση, επιτυγχάνεται από την τύρφη, η συλλογή της οποίας γίνεται από επιλεγμένες περιοχές με μοναδικά αρωματικά φυτά και βότανα ανάλογα με την περιοχή. Παράλληλα, το κοινό είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την ωρίμανση του ουίσκι που γίνεται σε ιδανικές συνθήκες λόγω του ευνοϊκού κλίματος στα νησιά Όρκνεϊ, αλλά και για την παράδοση του marrying που συνεχίζεται στο αποστακτήριο. Το απόσταγμα παλαιώνεται σε βαρέλια από ισπανική και αμερικανική δρυ, εμποτισμένα με sherry, μέθοδος που εξυψώνει τον αρωματικό χαρακτήρα του ουίσκι.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, παρουσιάστηκε το 1ο Pop Up Distillery του Highland Park  | iefimerida.gr 2

Η βιωματική γωνιά που είχε στηθεί στο χώρο, έδωσε τη δυνατότητα στους επισκέπτες να μεταφερθούν σε ένα αποστακτήριο και να συμμετέχουν στον παραδοσιακό, χειροποίητο τρόπο παραγωγής του με το κριθάρι, ως βασικό συστατικό της διαδικασίας παραγωγής. Μετά την ολοκλήρωση της περιήγησης, το κοινό απόλαυσε τα πλούσια χαρακτηριστικά και το διακριτικά καπνιστό τελείωμα του Highland Park 12 ετών και εντυπωσιάστηκε από την τεχνική των έμπειρων bartender στο ice carving.

Όμως η εμπειρία δεν σταμάτησε εκεί. Όσοι βρέθηκαν στο 1ο Alchemists’ Flavor Festival, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το αποκλειστικό σεμινάριο του Highland Park με θέμα Gastrophysics: The New Science of the table, με οικοδεσπότη τον Charles Spence, πειραματικό νευροψυχολόγο, ιδρυτή του Εργαστηρίου Έρευνας Crossmodal στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, που ερευνά την επεξεργασία των ερεθισμάτων που δέχεται ο ανθρώπινος εγκέφαλος από τις αισθήσεις και τη μετατροπή τους σε εμπειρίες.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, παρουσιάστηκε το 1ο Pop Up Distillery του Highland Park  | iefimerida.gr 3

To Highland Park, με το Pop Up Distillery, προσέφερε την ευκαιρία στους επισκέπτες να βιώσουν με τον καλύτερο τρόπο την παράδοση της Σκωτίας όπως αυτή αποτυπώνεται μέσα από τον πολυδιάστατο χαρακτήρα του Highland Park single malt.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ