«Τολμηρός ο Παπανδρέου» λέει ο πρόεδρος των γερμανών βιομηχάνων - iefimerida.gr

«Τολμηρός ο Παπανδρέου» λέει ο πρόεδρος των γερμανών βιομηχάνων

[node-title]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικής Βιομηχανίας Χανς-Πέτερ Κάιτελ σε συνομιλία του με το περιοδικό FOCUS μεταφέρει τις εντυπώσεις του από την ομιλία του έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και τις προοπτικές γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα ενώ καλεί τους Ελληνες επιχειρηματίες δώσουν το καλό παράδειγμα.

«Προσωπικά βρήκα την εμφάνισή του από πολιτικής πλευράς τολμηρή. Η ομιλία του Ελληνα πρωθυπουργού στην ημερίδα του BDI άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις.

Η γερμανική βιομηχανία είναι κατά βάση πρόθυμη να δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα. Εάν το πλαίσιο των προϋποθέσεων είναι καθορισμένο και η δημόσια διοίκηση εργάζεται αποτελεσματικά και με διαφάνεια τότε οι ξένοι επιχειρηματίες -επίσης και Γερμανοί- μπορούν να επενδύσουν με επιτυχία.

Ως επικεφαλής του ομίλου Hochtief έχω αποκομίσει πολύ θετικές εμπειρίες από τη μερική ιδιωτικοποίηση του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών.

Απαραίτητος όρος είναι όμως, οι Έλληνες να αντιμετωπίσουν κατά μέτωπο στη χώρα τους τους επικριτές του προγράμματος δημοσιονομικών περικοπών. Οι Έλληνες χρειάζονται αποφασιστικότητα, τόλμη και βούληση για θυσίες. Προπάντων οι επιτυχημένοι Ελληνες επιχειρηματίες πρέπει να αποδείξουν ότι είναι αληθινοί πατριώτες και να πάνε μπροστά δίνοντας το καλό παράδειγμα. Στο σχέδιο για το μέλλον της πραγματικής οικονομίας θα στηρίξουμε την Ελλάδα με τεχνογνωσία. Διότι στην Ευρώπη δεν γίνεται χωρίς όλους εμάς. Καμιά ευρωπαϊκή χώρα -ούτε και η Γερμανία- διαθέτει μόνη της το δυναμικό για την επιτυχία στη διεθνή σκηνή».

Στο δισέλιδο δημοσίευμα κυριαρχεί φωτογραφία του Γιώργου Παπανδρέου και της Ανγκελα Μέρκελ από την εκδήλωση του Συνδέσμου Γερμανικής Βιομηχανίας με λεζάντα: «Ελπίζω να με πιστεύουν. Ο Ελληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επισκέπτεται αρχές της εβδομάδας την ημερίδα του BDI . Πρέπει να εμπιστεύονται τον εκπρόσωπο της χρεοκοπημένης χώρας της ΕΕ; Από τους μάνατζερ και την καγκελάριο ζήτησε επενδύσεις για τη χώρα του και έγινε αποδέκτης σεβασμού».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ