Σκουρλέτης: Συνολική πρόταση για το ασφαλιστικό το Σεπτέμβριο - iefimerida.gr

Σκουρλέτης: Συνολική πρόταση για το ασφαλιστικό το Σεπτέμβριο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με κυρίαρχο θέμα το ασφαλιστικό πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε αυτήν μετείχαν ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης και ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς.

Εξερχόμενος από τη συνάντηση, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε πως το αντίκειμενο της συζήτησης ήταν το ασφαλιστικό και όχι τα εργασιακά. Σημείωσε, δε, ότι οι οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης παραμένουν, αναφερόμενος στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, τα κατοχυρωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και συγκεκριμένες κατηγορίες των πρόωρων.

Ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι οι συζητήσεις περιστράφηκαν, όχι γύρω από τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις στο Brussels Group αλλά γύρω από τη συνολική πρόταση που πρέπει να κατατεθεί για το ασφαλιστικό, τονίζοντας ότι αυτή αναμένεται να κατατεθεί το Σεπτέμβριο.

Εν συνεχεία, ο κ. Σκουρλέτης μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Από το Προεδρικό, ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι οι μέρες είναι κρίσιμες γύρω από τα εργασιακά και η προσπάθεια που κάνουμε δεν έχει να κάνει μόνο με τους Έλληνες εργαζόμενους αλλά με όλη την Ευρώπη. Το νομοσχέδιο που προτείνουμε βρίσκεται στον πυρήνα του ευρωπαϊκού κεκτημένου, υπογράμμισε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη στήριξή του στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι οι προτάσεις αυτές στηρίζονται στο διεθνές δίκαιο, δεν τις διαμορφώνει η Ελλάδα, βασίζονται στον ILO και είναι υποχρέωση της Ελλάδας να τις εφαρμόσει.

Το αυτονόητο είναι οι αλλαγές να γίνουν αποδέκτες, σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ