Θεοδωράκης: Να αποφασίσει ο Τσίπρας με ποιους είναι -Λαφαζάνης και Καμμένος ή Ευρώπη; - iefimerida.gr

Θεοδωράκης: Να αποφασίσει ο Τσίπρας με ποιους είναι -Λαφαζάνης και Καμμένος ή Ευρώπη;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Να αποφασίσει ο κ. Τσίπρας με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό των Χανίων «Κύδων», ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε ότι «ο κ.Τσίπρας πρέπει ν’ αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θ’ αφήσει. Δε γίνονται και τα δύο, δε γίνεται και Λαφαζάνης και Ευρώπη, δε γίνεται και Καμμένος και Ευρώπη. Δε γίνεται και Μπαλτάς και Ευρώπη».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε πως «δεν μπορεί μια κυβέρνηση να παίζει με την πιθανότητα της δραχμής». «Η Ελλάδα» είπε, «εάν μπει σε εθνικό νόμισμα, θα μπει σε μια περιπέτεια ανάλογη της Μικρασιατικής Καταστροφής. Θα ζήσουμε ασπρόμαυρες συνθήκες».

Ο κ. Θεοδωράκης κατέστησε σαφές ότι ενδεχόμενη σύγκρουση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σημαίνει πρακτικά πως την επόμενη ημέρα δεν θα υπάρχουν χρήματα για μισθούς και συντάξεις, αφού ο Έλληνας θα χάσει τα 4/5 της αγοραστικής του δύναμης. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι το Ποτάμι θα στηρίξει όποια συμφωνία φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, προκειμένου η χώρα να παραμείνει σε ευρωπαϊκή τροχιά.

«Δεν θα γίνουμε σανίδα σωτηρίας»

Τέλος, ο επικεφαλής του κόμματος επανέλαβε τέλος, πως το Ποτάμι «θα κατέβει μόνο του στις επόμενες εκλογές». Απορρίπτοντας εμμέσως σενάρια περί «ευρωπαϊκού μετώπου», ο κ. Θεοδωράκης τόνισε πως «έχουμε τη δική μας πορεία» και κατέληξε: «δεν θα συμπορευθούμε και δεν θα γίνουμε σανίδα σωτηρίας ούτε για τη Νέα Δημοκρατία του παρελθόντος, ούτε βέβαια για το ΣΥΡΙΖΑ του παρόντος».



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ