Τι προτείνει ο Βαρουφάκης για την φορολογία αυτοκινήτων - Κατάργηση του κριτηρίου κυβισμού - iefimerida.gr

Τι προτείνει ο Βαρουφάκης για την φορολογία αυτοκινήτων - Κατάργηση του κριτηρίου κυβισμού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναχρονιστικό και παρωχημένο χαρακτήρισε τον τρόπο φορολόγησης των αυτοκινήτων ο Γιάνης Βαρουφάκης, ενημερώνοντας πως θα γίνουν διαβουλεύσεις δύο εβδομάδων για το ζήτημα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με φορείς του χώρου αυτοκίνησης, ώστε να μπορούν και εκείνοι να καταθέσουν τις προτάσεις τους, για την επίτευξη καλύτερου αποτελέσματος.

Η πρώτη συνάντηση θα γίνει το απόγευμα της προσεχούς Παρασκευής.

Ο κ. Βαρουφάκης εξέφρασε την αναγκαιότητα κατάργησης του κριτηρίου κυβισμού των οχημάτων για τη φορολόγησή τους. Αυτό θα μπορούσε να γίνει με βάση την εργοστασιακή αξία, η οποία θα υπολογίζεται με βάση το μέσο όρο της εργοστασιακής αξίας στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ.

«Καλούμε τους ενδιαφερόμενους φορείς να καταθέσουν απόψεις», είπε ο κ. Βαρουφάκης διευκρινίζοντας πως το υπουργείο δεν έχει λάβει καμία απόφαση.

Οσον αφορά το καθεστώς ΦΠΑ στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα δήλωσε πως «πρέπει να το δούμε», ενώ για την επικείμενη κατάργηση απόσυρσης είπε: «Είναι εύκολο να ασκήσεις κάποιος κριτική στο σύστημα απόσυρσης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ