Πλωτές πόλεις, αστικά αγροκτήματα και 3D τυπωμένα σπίτια -Έτσι θα είναι οι πόλεις του μέλλοντος [εικόνες] - iefimerida.gr

Πλωτές πόλεις, αστικά αγροκτήματα και 3D τυπωμένα σπίτια -Έτσι θα είναι οι πόλεις του μέλλοντος [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία διαφορετική δημοσκόπηση έρχεται να ρίξει φως στις λύσεις που ο κόσμος θεωρεί πιο πιθανές για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης μέσα στα επόμενα 100 χρόνια.

Με τον παγκόσμιο πληθυσμό να αναμένεται να φτάσει τα 11 δισεκατομμύρια μέχρι το 2015, τα δύο πέμπτα των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η καλύτερη λύση είναι η επέκταση των κτιρίων προς τα κάτω, ενώ το ένα τρίτο υποστηρίζει ότι η ιδανικότερη επιλογή είναι οι πλωτές πολιτείες.

Η έρευνα έγινε από τέσσερις ειδικούς επιστήμονες οι οποίοι πρότειναν στους ερωτηθέντες μία λίστα με τους 10 πιο πιθανούς τρόπους βάσει των οποίων θα έχει διαμορφωθεί το τοπίο στον επόμενο αιώνα ώστε να αντιμετωπιστεί η στεγαστική κρίση.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο κόσμος θεωρεί ότι οι πλωτές πολιτείες που θα χρησιμοποιούν ηλιακή και παλιρροϊκή ενέργεια και τα 3D τυπωμένα σπίτια αποτελούν τις καλύτερες λύσεις. Επιπλέον, οι περισσότεροι θεώρησαν ότι το ιδανικό μέρος για να δημιουργηθούν αστικά αγροκτήματα με ζώα και καλλιέργειες στο μέλλον θα είναι οι κορυφές τω ουρανοξυστών.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε για τις ανάγκες της εκπομπής Impossible Engineering και σε αυτή μόνο το 10 από τους 20.000 συμμετέχοντες ανέφεραν ότι πιστεύουν ότι μέχρι τότε θα έχουμε κατοικήσει στον Άρη.

Πλωτές πόλεις, αστικά αγροκτήματα και 3D τυπωμένα σπίτια -Έτσι θα είναι οι πόλεις του μέλλοντος [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η έρευνα διενεργήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Γουέστμινστερ και σε αυτή παρουσιάζεται σε ειδικές προβολές πως θα είναι κάποια μέρη στο μέλλον. Εδώ βλέπουμε πως προβλέπεται να είναι το υπόγειο κάτω από το βρετανικό Κοινοβούλιο. Υπάρχουν έξι επίπεδα διαβίωσης και λειτουργικοί χώροι, συμπεριλαμβανομένων κήπων, πάρκων, πισινών, γυμναστηρίων, ξενοδοχείων καθώς και ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και ένα ασφαλές καταφύγιο. Μία αίθρια γυάλινη πυραμίδα βρίσκεται κάτω από το ίδιο το ανάκτορο του Γουέστμινστερ, ενώ το φως από αυτή διαχέεται παντού.

Πλωτές πόλεις, αστικά αγροκτήματα και 3D τυπωμένα σπίτια -Έτσι θα είναι οι πόλεις του μέλλοντος [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Πλωτές πόλεις, αστικά αγροκτήματα και 3D τυπωμένα σπίτια -Έτσι θα είναι οι πόλεις του μέλλοντος [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΙΚΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ