Χρυσόγονος: Δεν βλέπω συμφωνία -Κίνδυνος να υποστούμε μνημονιακή υποτέλεια - iefimerida.gr

Χρυσόγονος: Δεν βλέπω συμφωνία -Κίνδυνος να υποστούμε μνημονιακή υποτέλεια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την απαισιόδοξη εκτίμησή του για τις διαπραγματεύσεις, ανέλυσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος. Τόνισε χαρακτηριστικά πως δεν βλέπει κάποια συμφωνία στον ορίζοντα.

Μιλώντας στο Star, ο κ. Χρυσόγονος ανέφερε: «αν δεν υπάρξει συμφωνία, τα αντίποινα της ΕΚΤ θα είναι εξοντωτικά».

Γι' αυτό το λόγο κάλεσε την κυβέρνηση να ετοιμάζει ένα σχέδιο διαχείρισης της επόμενης ημέρας και των αντιποίνων. Ο κ. Χρυσόγονος τόνισε πως η μόνη λύση θα προέλθει από την αναβάθμιση της κυβέρνησης μέσω της λαϊκής εντολής, σημειώνοντας πως στο τέλος θα επικρατήσει το σχέδιο της Αριστερής Πλατφόρμας.
Όσο για τη συμφωνία, σημειώσει πως είναι «ένα σχέδιο μόνο για την επόμενη και όχι για την μεθεπόμενη ημέρα» και σημείωσε ότι μια αποτυχημένη απόπειρα ρήξης μπορεί να μας οδηγήσει σε χειρότερη κατάσταση, όσον αφορά στη «μνημονιακή υποτέλεια» της χώρας.

Στον αντίποδα, ωστόσο, εμφανίστηκε κατηγορηματικός για την περίπτωση εξόδου από το ευρώ, καθώς όπως υποστήριξε, «μια χώρα δεν μπορεί να έχει εθνικό νόμισμα, χωρίς συναλλαγματικά διαθέσιμα».
Ακόμα και αν η κυβέρνηση βρει τα χρήματα για να πληρώσει το ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου, «δεν αρκούν τα λεφτά για να συνεχίσουμε να πληρώνουμε επ' αόριστον», διεμήνυσε ερωτηθείς σχετικά, για να προσθέσει πως «ελπίζω να υπάρχει σχέδιο».

Αν δεν υπάρχει, τότε το ενδεχόμενο ρήξης δεν θα οδηγήσει σε καλά αποτελέσματα για την χώρα», εκφράζοντας, στη συνέχεια, την άποψη ότι θα έπρεπε να γίνει δημοψήφισμα και να αποφασίσει ο λαός για την επόμενη ημέρα, αφού δει τον κατάλογο των απαιτήσεων των δανειστών.
Τέλος, σε ερώτηση της δημοσιογράφου, υποστήριξε ότι η χώρα οδηγήθηκε σε αυτή την κατάσταση, λόγω κυρίως της αδιαλλαξίας των δανειστών, για τους οποίους ανέφερε, ακόμα, ότι γνώριζαν πως υπήρχε ρίσκο πριν τις εκλογές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κώστας Χρυσόγονος ΕΚΤ Εκλογές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ