Ντνίπρο και Σεβίλλη στη Βαρσοβία – Ολα έτοιμα για τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ [βίντεο] - iefimerida.gr

Ντνίπρο και Σεβίλλη στη Βαρσοβία – Ολα έτοιμα για τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος της χρονιάς κρίνεται το βράδυ της Τετάρτης στην Πολωνία. Η πόλη της Βαρσοβίας θα είναι αυτή που θα φιλοξενήσει τις Ντνίπρο και Σεβίλλη, στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι δυο ομάδες βρίσκονται ήδη στην πόλη της Πολωνίας, όπου σήμερα θα προπονηθούν για πρώτη και τελευταία φορά στο γήπεδο όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας, πριν την αυριανή μάχη. Η Ντνίπρο αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης, απέκλεισε κατά σειρά στα νοκ-άουτ παιχνίδια τον Ολυμπιακό, τον Άγιαξ, την Μπριζ και τη Νάπολι ενώ από την πλευρά της η Σεβίλλη έκανε ουσιαστικά την υπέρβαση στα προημιτελικά όταν απέκλεισε τη Ζενίτ, σημειώνοντας δύο νίκες στα ημιτελικά απέναντι στη Φιορεντίνα.

Οι δύο σύλλογοι δεν έχουν αναμετρηθεί ποτέ στο παρελθόν. Η Ντνίπρο έχει αντιμετωπίσει μόνο μια φορά αντίπαλο από την Ισπανία. Ηταν η Σαραγόσα την περίοδο 2004-2005 όταν ηττήθηκε μάλιστα στη φάση των ομίλων του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ με σκορ 2-1. Από την πλευρά της η Σεβίλλη έχει τεθεί αντιμέτωπη τέσσερις φορές με Ουκρανούς και είναι αήττητη, μετρώντας τρεις νίκες. Συνολικά 46 φορές έχουν βρεθεί αντιμέτωπες ομάδες από τις δύο χώρες με τους Ισπανούς να μετρούν 24 νίκες, τους Ουκρανούς 9 ενώ 13 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα.

Αν πάντως η προϊστορία είναι υπέρ των Ισπανών στα συνολικά παιχνίδια, οι Ουκρανοί μπορούν να θεωρούν θετικό οιωνό το γεγονός ότι στον έναν και μοναδικό ευρωπαϊκό τελικό που αντιμετώπισαν σύλλογο από την Ισπανία, κατάφεραν να πάρουν το τρόπαιο. Ήταν το 1986, όταν η Ντιναμό Κιέβου επικράτησε 3-0 της Ατλέτικο Μαδρίτης στη Λιόν της Γαλλίας, κατακτώντας το Κύπελλο Κυπελλούχων με τον Όλεγκ Μπλαχίν στη βασική 11άδα, να σκοράρει το 2ο τέρμα της ομάδας του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ντινπρο Σεβίλλη Ποδόσφαιρο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ