Νουαγιέ (ΕΚΤ): Το Grexit δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στον τραπεζικό κλάδο της Ευρώπης - iefimerida.gr

Νουαγιέ (ΕΚΤ): Το Grexit δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στον τραπεζικό κλάδο της Ευρώπης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τον Κριστιάν Νουαγιέ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, πρόβλημα που πρόκειται να αντιμετωπίσει ο τραπεζικός κλάδος της Ευρώπης δεν έχει να κάνει με τους φόβους περί Grexit.

Αντίθετα, επισήμανε πως πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή έναντι των κινδύνων που σχετίζονται με την αστάθεια της αγοράς, των χαμηλών επιτοκίων, αλλά της απόδοσης των ομολόγων.
Μιλώντας στην οικονομική ρυθμιστική αρχή της Γαλλίας, ο Noyer δήλωσε ότι περιθώρια επιτοκίων των γαλλικών τραπεζών ήταν πολύ χαμηλά, εξαιτίας των σχεδόν μηδενικών επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα.
Όπως προειδοποίησε τα χαμηλά επιτόκια πλήττουν τις αποδόσεις των επενδύσεων μεσοπρόθεσμα.
"Απαιτείται επαγρύπνηση σχετικά με την ποιότητα των επενδύσεών και τις τιμές που προσφέρονται στους επενδυτές", δήλωσε ο Noyer. Τέλος, ανέφερε ότι ο κίνδυνος ενός Grexit δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κριστιάν Νουαγιέ ΕΚΤ grexit
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ