Γκάλοπ του Sputnik: Η συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωπαίων δεν θέλουν να δώσουν άλλη βοήθεια στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Γκάλοπ του Sputnik: Η συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωπαίων δεν θέλουν να δώσουν άλλη βοήθεια στην Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πλειοψηφία των Γερμανών, των Βρετανών και των Γάλλων πολιτών πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλει ολόκληρο το ποσό του χρέους της από μόνη της, χωρίς καμία βοήθεια από την ΕΕ.

Αυτό το συμπέρασμα εξάγεται από την πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία ICM Research για λογαριασμό του ρωσικού Sputnik. Για τις ανάγκες της έρευνας ρωτήθηκαν 4.000 άνθρωποι σε Γερμανία, Μ. Βρετανία, Γαλλία και Ελλάδα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το μεγαλύτερο ποσοστό «άρνησης» προέρχεται από τη Γερμανία, καθώς το 69% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει το υπόλοιπο του χρέους της, δίχως περαιτέρω επιβάρυνση των Ευρωπαίων πολιτών. Στη Μ. Βρετανία, με αυτή την άποψη τάσσεται το 62%, ενώ διχασμένη είναι η γαλλική κοινή γνώμη (στο 50% η αρνητική τοποθέτηση).

Φυσικά, διαφορετική είναι η άποψη των Ελλήνων πολιτών, καθώς σύμφωνα με τη δημοσκόπηση μόλις το 25% θεωρεί πως η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει το χρέος της, ενώ το 55% είναι υπέρ της διαγραφής του. Σε αυτό που συμφωνούν όλοι οι πολίτες είναι ότι δεν θέλουν να δουν την ΕΕ και την Τρόικα να αναλαμβάνουν ευθύνη για το ελληνικό χρέος. Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις το 6% θέλει μεγαλύτερη εμπλοκή της ΕΕ, ενώ ισχνό (8%) είναι και το ποσοστό εκείνων που θέλουν άμεση σχέση της Τρόικας με το ελληνικό χρέος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γκάλοπ ελληνικό χρέος ΔΝΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ