Ο σπουδαίος αρχαιολόγος, ο «βιογράφος» του Παρθενώνα Μανόλης Κορρές στο Εθνικό Θέατρο - iefimerida.gr

Ο σπουδαίος αρχαιολόγος, ο «βιογράφος» του Παρθενώνα Μανόλης Κορρές στο Εθνικό Θέατρο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενας αρχαιολόγος μύθος, ένας επίμονος ανασκαφέας και συνεπής, οραματικός αφηγητής της τέχνης της αρχαιότητας, ο Μανόλης Κορρές θα δώσει σήμερα μια σπάνια ομιλία στο Εθνικό Θέατρο.

Το θέμα του σημερινού Συμποσίου (αρχίζει στις 20.30, με ελεύθερη είσοδο) είναι «Θέατρο, αρχιτεκτονική, θεατρικότητα».

Ο διακεκριμένος Καθηγητής Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Μανόλης Κορρές, γνωστός στο ευρύ κοινό για το σημαντικότατο έργο του στο πρόγραμμα αποκατάστασης των Μνημείων της Ακρόπολης. Ο κ. Κορρές, επιστήμονας με πολλές διακρίσεις και με πλούσιο μελετητικό και συγγραφικό έργο, εξετάζει στην ομιλία του τις συνθήκες που καθόρισαν τη θεατρική αρχιτεκτονική από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Τα θεατρικά κτίσματα εξελίσσονται διαρκώς αντανακλώντας την ίδια την εξέλιξη του θεατρικού είδους και την εκάστοτε κοινωνική διάρθρωση.Η θεατρική αρχιτεκτονική καθίσταται με τη σειρά της έργο τέχνης και αυτοτελές θέαμα με τους ρυθμούς, τη διακόσμηση και την ιδιαίτερη γωνία θέασης κάθε εποχής.

Μετά την ομιλία του κ. Κορρέ θα ακολουθήσει ευρύς διάλογος με το κοινό.

Συντονιστής του Συμποσίου είναι ο συγγραφέας και κριτικός θεάτρου Ηρακλής Λογοθέτης. Υπεύθυνη δράσης είναι η Κατερίνα Αγγελιδάκη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ