Die Welt: Στο Βερολίνο τσακώνονται για την Ελλάδα -Ο Σόιμπλε θέλει Grexit, η Μέρκελ λέει όχι - iefimerida.gr

Die Welt: Στο Βερολίνο τσακώνονται για την Ελλάδα -Ο Σόιμπλε θέλει Grexit, η Μέρκελ λέει όχι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα δύο έχει σπάσει το στρατόπεδο του Βερολίνου, με την Ανγκελα Μέρκελ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να διαφωνούν στον τρόπο προσέγγισης, αλλά και επίλυσης του ελληνικού ζητήματος.

Συγκεκριμένα, όπως γράφει η εφημερίδα Die Welt, η Γερμανίδα καγκελάριος επιθυμεί να βρεθεί λύση εντός ευρώ στο θέμα της Ελλάδας, ενώ ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστηρίζει πως η λύση που απομένει είναι το Grexit.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Die Welt, δεν είναι ξεκάθαρο ποιος θα επικρατήσει, αφού η καγκελάριος έχει την εξουσία αλλά ο Σόιμπλε έχει έναν πολύ ισχυρό σύμμαχο, το ΔΝΤ, το οποίο χρησιμοποιεί για να πιέσει τη Μέρκελ και την Ελλάδα.

Επικαλούμενη την πρόσφατη δήλωση του Νίκου Βούτση για τη μη αποπληρωμή δόσης προς το Ταμείο, η Die Welt αναφέρει ότι αν και η Κομισιόν είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε κάποιες παραχωρήσεις προς την Ελλάδα, το Ταμείο επιμένει ότι η χώρα μας πρέπει να αποπληρώσει τα δάνεια στο ακέραιο και να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, αλλιώς δεν μπορεί να λάβει μέρος σε μελλοντικά προγράμματα βοήθειας.

Die Welt: Στο Βερολίνο τσακώνονται για την Ελλάδα -Ο Σόιμπλε θέλει Grexit, η Μέρκελ λέει όχι | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Άνγκελα Μέρκελ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ