Zero Hedge: Η νίκη του Podemos κάνει ακόμη πιο δύσκολο το έργο της Αθήνας - iefimerida.gr

Zero Hedge: Η νίκη του Podemos κάνει ακόμη πιο δύσκολο το έργο της Αθήνας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης να πιστεύουν πως δεν θα υπάρξει κίνδυνος μετάδοσης της ελληνικής κρίσης σε άλλες χώρες, ωστόσο πολιτικά φαίνεται πως υπάρχει άμεση συνάφεια.

Το Zero Hedge κάνει λόγο για τον ιό της Ελλάδας που εξαπλώθηκε πλέον και στην Ισπανία έτσι όπως φάνηκε από το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών και την επικράτηση του Podemos έναντι του κυβερνώντος κόμματος του Μαριάνο Ραχόι. Όπως αναφέρει, ο ιός της «αντι-λιτότητας» της Ελλάδας εξαπλώνεται διαρκώς, κάτι που συνεπάγεται δραματικές απώλειες στο ισπανικό status quo.

Την Κυριακή, το Podemοs κατάφερε να αυξήσει σημαντικά τα ποσοστά του, εκθρονίζοντας το Λαϊκό Κόμμα από μία σειρά περιφέρειες και πόλης. Το εκλογικό αποτέλεσμα της Ισπανίας, επισημαίνει το Zerohedge, έχει ήδη θορυβήσει τις Βρυξέλλες, γεγονός που θα αποτυπωθεί και στις ελληνικές διαπραγματεύσεις.

«Η σκληρή στάση των Βρυξελλών εναντίον της Ελλάδα στοχεύει στην τιμωρία κάθε ριζοσπαστικού κόμματος ανά την Ευρώπη, το οποίο εποφθαλμιά την εξουσία» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Και συνεχίζει: Κομισιόν και ΔΝΤ θέλουν να καταδείξουν πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ελιγμών και γι’ αυτό το λόγο δεν πρόκειται να κάνουν το «χατίρι» στο ΣΥΡΙΖΑ.

Αποτιμώντας το ισπανικό αποτέλεσμα, το Zerohedge σημειώνει πως η υπομονή των Ισπανών με την ανεργία και τη λιτότητα σταδιακά εξαντλείται. Μία ενδεχόμενη νίκη του Podemos, στις εθνικές εκλογές του Νοεμβρίου, προειδοποιεί το χρηματιστηριακό μέσο, θα οδηγήσει σε περαιτέρω αυστηροποίηση των ευρωπαϊκών θέσεων έναντι των ευάλωτων και αδύναμων χωρών.

«Αυτό καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την προσπάθεια της Ελλάδας να σημειώσει ορισμένες νίκες στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές» επαναλαμβάνει το Zerohedge.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ podemos ΣΥΡΙΖΑ Βρυξέλλες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ