Την αποπομπή του διευθυντή του Ψυχιατρείου στο Δαφνί ζητούν οι εργαζόμενοι - iefimerida.gr

Την αποπομπή του διευθυντή του Ψυχιατρείου στο Δαφνί ζητούν οι εργαζόμενοι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία εβδομάδα μετά το τραγικό συμβάν στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, οι εργαζόμενοι σε αυτό πραγματοποιούν σήμερα στις 12:00 συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κτίριο της διοίκησης, ζητώντας από τον υπουργό Υγείας «την άμεση αποπομπή του διοικητή».

Οι εργαζόμενοι θεωρούν υπεύθυνο τον διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος «για μια σειρά ενεργειών που σκοπό έχουν την αποδόμηση και την κατάρρευση του νοσοκομείου», ενώ τον καταγγέλλουν για τα ακόλουθα:

  • Έχοντας «όραμα» το κλείσιμο του Ψυχιατρείου τον Ιούνιο του 2015 δεν υπέβαλε το παραμικρό αίτημα για προσλήψεις προσωπικού με συνέπεια να ανακοινωθούν 906 προσλήψεις προσωπικού στην 2η ΥΠΕ αλλά καμία για το ΨΝΑ.
  • Παραμένουν απλήρωτες πάνω από έξι μήνες οι εφημερίες ιατρών - ψυχολόγων και η υπερωριακή απασχόληση λοιπού προσωπικού.
  • Δεν είχε και δεν έχει αναλάβει καμία πρωτοβουλία (παρά τις αποφάσεις ΔΣ) για να αποτρέψει την κλοπή των χρημάτων στο Ταμείο Ασθενών που έγινε στις 10.11.2014.

Τέλος, ζητούν την άμεση χρηματοδότηση του νοσοκομείου, την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες και την άμεση πληρωμή εφημεριακής και υπερωριακής απασχόλησης.

«Δεν γνωρίζουμε ποιοι ιμάντες τον κρατούν καθηλωμένο στην καρέκλα του Διοικητή; Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου; Το σενάριο της προσωπικής αποζημίωσης που επιδιώκει ο ίδιος από το Δημόσιο; Την στιγμή που χιλιάδες εργαζόμενοι εργάζονται χωρίς να αμείβονται, απολύονται χωρίς να αποζημιώνονται, είναι τουλάχιστον προκλητικό ο Διοικητής που εξυπηρετούσε τις μνημονιακές πολιτικές που διέλυσαν την Δημόσια Υγεία να παραμένει στην θέση του και να μην παραιτείται», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων στο ΨΝΑ.

Ο Διοικητής του ΨΝΑ Παύλος Θεοδωράκης σε απαντήσή του επισημαίνει ότι «η κριτική είναι πάντα καλοδεχούμενη όσο σκληρή κι αν είναι, αρκεί όμως να είναι βάσιμη και τεκμηριωμένη», αναφέροντας ότι καμία από τις αιτιάσεις του Συλλόγου «δεν έχει πραγματική βάση» και εκτιμώντας «ότι αυτό είναι αποτέλεσμα μη έγκυρης πληροφόρησής του».

Σχετικά με τις προσλήψεις αναφέρει ότι επανειλημμένως έχει αποστείλει έγγραφα με τα οποία αναδεικνύει την ανάγκη στελέχωσης σε όλες τις ειδικότητες του προσωπικού, και έχει επισημάνει κατ' επανάληψη την ελλιπή χρηματοδότηση του ΨΝΑ, ζητώντας την αποκατάστασή της για την εύρυθμη λειτουργία του. Για τις απλήρωτες εφημερίες εξηγεί ότι τα χρήματα για τις εφημερίες του ιατρικού προσωπικού και την υπερωριακή απασχόληση του λοιπού προσωπικού πιστώνονται από την κεντρική κυβέρνηση και ουδεμία δυνατότητα σχετική έχει το Νοσοκομείο.

Για την αποφυγή της κλοπής των χρημάτων στο Ταμείο Ασθενών, επισημαίνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου είχε λάβει κατά το παρελθόν μόνον 2 Αποφάσεις, η μία πάρθηκε 14 χρόνια πριν αναλάβει τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και η άλλη 21 χρόνια πριν, ενώ οι προτάσεις που εμπεριέχονται στο σχετικό πόρισμα του ΣΕΥΥΠ του 2011 για το Ταμείο Ασθενών, με βάση τα έγγραφα της υπηρεσίας έχουν υλοποιηθεί.

Αναφέρει επίσης ότι με δική του εισήγηση και απόφαση του ΔΣ μειώθηκε κατά το 1/3 το ποσό του Ταμείου Ασθενών και υλοποιήθηκαν άμεσα όλες οι προτάσεις του πιο πρόσφατου πορίσματος του ΣΕΥΥΠ του 2015.

Ο κ. Θεοδωράκης καλεί το Σύλλογο εργαζομένων «να αποσύρει το καταχρηστικό- ‘όπως αναφέρει- αίτημα περί αποπομπής του, το οποίο αφενός δεν συνάδει ούτε με το Σύνταγμα ούτε με την κείμενη νομοθεσία αφετέρου, είναι παντελώς αβάσιμο και ατεκμηρίωτο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ